Τελευταία νέα
Στην Αρχαία Ολυμπία το Συμπόσιο της Σύμης με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου Μουντιάλ 2026: Στο… ρελαντί και με 1-0 κόντρα στην Γκάνα, η Κολομβία πήρε το εισιτήριο για τους «16» [βίντεο] Τι σημαίνει: Μπάλα Το τραγούδι της ημέρας: Great Expectation Δισκοκριτική: Μαρία Παπαγεωργίου, When Punk met Dub, Muse, T.I. Από το εργοστάσιο Κεράνη σε οικιστικό hub: Το σχέδιο ανάπλασης και το μέλλον της επιχειρηματικότητας Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου
Efsyn.gr

Σε αργία ο αναισθησιολόγος που κατηγορείται για «φακελάκι» – Τα αρνείται όλα: «Πήγα να δω αν είναι καλά»

Σε δεκαπενθήμερη αργία τέθηκε ο αναισθησιολόγος του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», μετά από καταγγελία συγγενούς ασθενούς για «φακελάκι».
Θέση για το συμβάν έλαβε, στο Χ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας και ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση όλων των πειθαρχικών διαδικασιών για την απομάκρυνση του γιατρού από το ΕΣΥ. «Σιχαίνομαι το φακελάκι, πράξη που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και δεν έχει καμία σχέση με τις Αξίες που υπηρετούμε στο ΕΣΥ. Λυπούμαι πολύ και ζητώ συγγνώμη από την ασθενή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε ήδη τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), ενώ παρέπεμψε τον γιατρό στο πειθαρχικό συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η υπόθεση ήρθε αρχικά στο φως της δημοσιότητας με βίντεο στα social media.
Η πρώτη αντίδραση του γιατρού
Μιλώντας στο Mega, ο αναισθησιολόγος αρνήθηκε ότι ζήτησε χρήματα, υποστηρίζοντας ότι η συνάντησή του με την ασθενή αφορούσε τον προεγχειρητικό έλεγχο.
«Αυτή ήταν προς χειρουργείο. Επειδή ήταν να το κάνω εγώ και δεν την είχα δει προεγχειρητικά, πήγα να δω την κλινική της κατάσταση. Πάντα έτσι γίνεται μία ώρα πριν μπει στο χειρουργείο. Πήγα να δω αν είναι καλά, αν έχει φάει ή όχι, γιατί υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο», σχολίασε.
«Ειλικρινά έγινε αυτό που σας λέω. Είπα “λόγω ώρας μπορεί να μπει, μπορεί και όχι. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπει”», δήλωσε.
«Σε τρεις μήνες βγαίνω στη σύνταξη. Δηλαδή και δεν έκανα κάτι και κινδυνεύω. Θα ήθελα να έχω καλά γεράματα. Έχω με απόφαση του ΚΕΠΑ 82% αναπηρία», πρόσθεσε.
«Δεν θα υπήρχε περίπτωση να εκμεταλλευτώ άνθρωπο από τα δράματα που τραβάω με τον καρκίνο που έχω. Δεν έχω κάτι άλλο για τα γεράματά μου», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...