Τελευταία νέα
ΗΠΑ – Ιράν: Το «ναυάγιο» της συμφωνίας των 60 ημερών – Από τις πανηγυρικές υποσχέσεις στο απόλυτο αδιέξοδο Λήρος Δεκαπενταυγούστου Ινστιτούτο Τσίπρα: Η πρόταση για «Ενεργειακή Δημοκρατία» απέναντι στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος Ρένα Δούρου: Επίδειξη δύναμης με μηνύματα εντός και εκτός Κουμουνδούρου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Αυγούστου Το «παλιό, ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ επέστρεψε: Σκληρό μέτωπο και πυρά κατά Τσίπρα Για την έκπληξη πάει ο Σαμαράς ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas!
Indicator.gr

Σε φυλάκιο στον Έβρο ο ΠτΔ: «Εδώ ο αέρας σε γεμίζει εθνική υπερηφάνεια»

«Εδώ στον Έβρο, υπάρχει ένας αέρας ο οποίος σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και τολμώ να πω, εθνική υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το Επιτηρητικό Φυλάκιο “5”, στην περιοχή της Νέας Βύσσας του Έβρου, στο οποίο διανυκτέρευσε χθες το βράδυ.
«Βρισκόμαστε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο “5” της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον νομό Έβρου. Το Επιτηρητικό Φυλάκιο αυτό, βρίσκεται σε ένα από τα πιο προωθημένα σημεία των συνόρων μας και αποστολή του Φυλακίου είναι να προφυλάσσει και να επιτηρεί τα σύνορα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:
«Είχα την ευκαιρία να περάσω 12 ώρες εδώ, μαζί με τους στρατεύσιμους και τους αξιωματικούς, να διανυκτερεύσω, να συνομιλήσω μαζί τους, να ζήσω λίγο τον τρόπο με τον οποίον περνάνε την ώρα τους και ασκούν τα υψηλά τους καθήκοντα. Οι απαιτήσεις σε αυτό το φυλάκιο είναι πολύ υψηλές. Συνεπώς και το αίσθημα ευθύνης το οποίο επικρατεί και είναι διάχυτο είναι και αυτό εξίσου υψηλό.
Σήμερα το πρωί, Κυριακή, παρακολουθήσαμε νωρίς την έπαρση της ελληνικής σημαίας. Νιώσαμε και εμείς όπως και οι στρατεύσιμοι μας και οι αξιωματικοί μας αυτή την υπερηφάνεια, αυτή την ψυχική έξαρση που νιώθουν εδώ οι ακρίτες μας.
Δεν είναι όλα τα σημεία της Ελλάδος τα ίδια. Εδώ στον Έβρο, υπάρχει ένας αέρας ο οποίος σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και τολμώ να πω, εθνική υπερηφάνεια. Τα παιδιά τα οποία υπηρετούν με τους αξιωματικούς τους, αντιλαμβάνονται ποια είναι η αποστολή τους με το βλέμμα τους. Βλέπουν τα σύνορα, βλέπουν την Τουρκία σε πολύ κοντινή απόσταση και βλέπουν τον χώρο τον οποίο πρέπει να φυλάξουν. Και σας διαβεβαιώ, τον φυλάττουν με ακεραιότητα, με υπευθυνότητα, με πείσμα, με αρετή και με αίσθηση της ιστορικής τους αποστολής.
Εδώ στον Έβρο, η ελληνική σημαία κυματίζει διαφορετικά. Η ελληνική σημαία συναντά τον άνεμο της Ελλάδος και υπερήφανα δείχνει προς όλους, πως οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε απειλή δεν πρόκειται να περάσει.
Όπως έχω ξαναπεί, τα σύνορά μας, ευτυχώς, είναι σε πολύ καλά χέρια».
Ο κ. Τασούλας έφτασε αργά χθες το απόγευμα στο Επιτηρητικό Φυλάκιο «5», συνοδευόμενοςαπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης, αντιστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, και τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, υποστράτηγος Παντελεήμων Βασιλειάδης.
Στο Φυλάκιο ο κ. Τασούλας ξεναγήθηκε από τον Αρχιφύλακα ο οποίος τον ενημέρωσε για τους χώρους και τη λειτουργία του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με το προσωπικό και δείπνησε μαζί του.
Το πρωί ξύπνησε την ίδια ώρα με το προσωπικό και παρέστη στην τελετή έπαρσης της Σημαίας 96 τετραγωνικών μέτρων.
Απευθυνόμενος στου στρατεύσιμους που ύψωσαν τη σημαία τους είπε πως η θητεία τους στο Φυλάκιο έχει και μια ξεχωριστή σημασία και τόνισε:”Θα θυμάστε αυτές τις μέρες και θας σας είναι αξέχαστες αργότερα”.
Στη συνέχεια πήρε πρωινό μαζί με το προσωπικό και ευχήθηκε στους στρατεύσιμους “καλοί πολίτες” και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον.
Χθες το πρωί ο κ. Τασούλας επισκέφθηκε και το Επιτηρητικό Φυλάκιο “126”, στην περιοχή του Σουφλίου, όπου τον υποδέ χθηκε ο Διοικητής της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού “ΕΒΡΟΣ”, υποστράτηγος Παύλος Ανδρικόπουλος, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και συνομίλησε με το προσωπικό.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
The post Σε φυλάκιο στον Έβρο ο ΠτΔ: «Εδώ ο αέρας σε γεμίζει εθνική υπερηφάνεια» appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...