Κόκο Γκοφ και Ελίνα Σβιτολίνα ξεκίνησαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο Cincinnati Open την Κυριακή, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον 3ο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης.
Πιο δύσκολη αποδείχθηκε η πρεμιέρα για την Γκοφ, με το Νο4 του ταμπλό να χρειάζεται ανατροπή απέναντι στη Λουντμίλα Σαμσόνοβα, πριν επικρατήσει με 2-6, 6-4, 6-1 έπειτα από δύο ώρες και έξι λεπτά αγώνα.
Η Σαμσόνοβα μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και πήρε το πρώτο σετ με 6-2, όμως η 22χρονη Αμερικανίδα κατάφερε σταδιακά να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.
Καθοριστικό αποδείχθηκε το 10ο game του δεύτερου σετ, όταν η Γκοφ βρήκε το break που χρειαζόταν για το 6-4 και έστειλε την αναμέτρηση σε decider.
Στο τρίτο σετ η πρωταθλήτρια του Σινσινάτι το 2023 κυριάρχησε, κερδίζοντας τα πέντε τελευταία games για να φτάσει στο 6-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή.
Ήταν η πέμπτη νίκη της Γκοφ σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Σαμσόνοβα, αλλά και η 10η φετινή της επικράτηση σε αγώνα στον οποίο έχασε το πρώτο σετ. Παράλληλα, έφτασε τις 15 νίκες σε παιχνίδια τριών σετ μέσα στο 2026, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια στο Tour.
Η Αμερικανίδα έφτασε επίσης τις 20 νίκες σε hard court τη φετινή σεζόν και τις 35 συνολικά σε επίπεδο WTA.
Στη φάση των «32» η Γκοφ θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της και Νο28 του ταμπλό Αν Λι, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζανγκ Σουάι με 7-5, 6-3. Η Γκοφ προηγείται με 3-0 στο μεταξύ τους head-to-head, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ.
Στον 3ο γύρο και η Σβιτολίνα
Την πρόκριση εξασφάλισε και η Ελίνα Σβιτολίνα, με το Νο8 του ταμπλό να χρειάζεται επίσης τρία σετ για να κάμψει την αντίσταση της Τερέζα Βαλεντόβα με 6-3, 6-7(5), 6-0.
Η Ουκρανή πήρε το πρώτο σετ με 6-3, όμως η Βαλεντόβα αντέδρασε και ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο στο tie-break.
Στο deciding set, πάντως, η Σβιτολίνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της. Κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος και με το εμφατικό 6-0 «σφράγισε» το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.
Επόμενη αντίπαλος για την 31χρονη θα είναι η Σίου Γουόνγκ, η οποία σημείωσε μία από τις εκπλήξεις της ημέρας αποκλείοντας το Νο30 του ταμπλό Λέιλα Φερνάντες.
Η Κινέζα βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε της Καναδής με 3-6, 6-2, 6-2, κλείνοντας το ραντεβού με τη Σβιτολίνα για μία θέση στις «16».
CINCINNATI OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | SCHEDULE (-7h)
The post Σινσινάτι: Με το δεξί Γκοφ και Σβιτολίνα (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
