Τελευταία νέα
Πάρος: «Πόσα παιδιά πρέπει να χαθούν για να γίνονται έλεγχοι;» – Σκληρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές προσπαθούν να ανεφοδιάσουν πολιορκημένους Παλαιστίνιους – Τους εμπόδισαν οι ισραηλινές δυνάμεις Ιταλία: Ένα δελφίνι κόβει βόλτες αμέριμνο στα στα νερά της Βενετίας [βίντεο] Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο – Κανονικά αναχωρούν τα πλοία Συνελήφθη στη Φιλοθέη 48χρονος για δολοφονία από το 2006 Πλεύση Ελευθερίας για 11 χρόνια από την ψήφιση του 3ου Μνημονίου: «Υπήρχε, και υπάρχει, άλλος δρόμος» Πρέβεζα: Τα πρώτα στοιχεία για τη σφοδρή καραμπόλα – Στους 8 οι τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά [εικόνες – βίντεο] Ο Καραλής «κάρφωσε» τον φίλο του Τεντόγλου: «Εγώ θα το φέρω το μετάλλιο, δεν είμαι σαν τον άλλον…» [βίντεο] Μαίνεται η φωτιά στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας – Σηκώθηκαν πέντε αεροσκάφη Δεκαπενταύγουστος σε κατάσταση συναγερμού: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι Η ΕΛ.Α.Σ. επαναλαμβάνει τη θέση της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Ο νόμος Πιερρακάκη πρέπει να αντικατασταθεί» Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με αυτισμό – «Εξηγεί τόσα πολλά»
Libre.gr

Σκέρτσος: “Η πολιτική προστασία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο φτηνής και ρηχής πολιτικής αντιπαράθεσης”

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για θέματα πολιτικής προστασίας εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος με ανάρτησή του.

   Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

   «Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο in.gr ο Αλέξης Τσίπρας του Ματιού των 104 νεκρών και της Μάνδρας των 24 νεκρών αποφάσισε να εμφανιστεί ως ειδικός και επί της κλιματικής αλλαγής παρότι ακόμη δεν έχει ζητήσει ειλικρινή συγνώμη για τα ερείπια που άφησε πίσω του στην πολιτική προστασία της χώρας.

   Επικαλέστηκε, λοιπόν, την ακόλουθη ρητορική σοφιστεία προκειμένου να θολώσει, όπως συνηθίζει, τα νερά: “κλιματική αλλαγή δεν έχουν και η γειτονική Τουρκία ή η Ιταλία; Γιατί αυτές οι χώρες έχουν λιγότερες καμένες εκτάσεις από εμάς τα τελευταία χρόνια;”.

   Αποκάλυψε έτσι για μια ακόμη φορά στην ίδια συνέντευξη ότι, παρά το παρελθόν του που θα έπρεπε να τον έχει κάνει πολύ πιο προσεκτικό, διαθέτει περίσσιο πολιτικό κυνισμό που τον κάνει να μην ορρωδεί προ ουδενός.

   Διότι αν είχε ρωτήσει τους ειδικούς επιστήμονες του επιτελείου του -και έχει αρκετούς στα θέματα αυτά- θα τον είχαν ενημερώσει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κάθε καλοκαίρι ένα ιδιαίτερα δυσμενές μείγμα υψηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας, έντονων ανέμων, δύσκολου ανάγλυφου και υψηλής ευφλεκτότητας της βλάστησης. Με τα ισχυρά μελτέμια του Αιγαίου να αποτελούν έναν επιπλέον σημαντικό παράγοντα πυρομετεωρολογικού κινδύνου, ιδιαίτερα για την Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

   Θα τον είχαν ενημερώσει, επίσης, ότι κατά το φετινό καλοκαίρι και η Τουρκία και η Ιταλία καταγράφουν έως σήμερα περισσότερες καμένες εκτάσεις από την Ελλάδα, που βρίσκεται στην 6η θέση στον συγκεκριμένο συγκριτικό πίνακα του Euronews κάτω από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία (https://www.euronews.com/business/2026/08/13/wildfires-in-europe-is-2026-already-the-worst-year-on-record).

   Η ίδια η ευρωπαϊκή εικόνα του 2026, με μια ήπειρο να καίγεται και χώρες με πολύ ισχυρές υποδομές και μηχανισμούς πολιτικής προστασίας να έχουν χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα, αποκαλύπτει πόσο απλοϊκή και λαϊκιστική είναι για άλλη μια φορά η προσέγγιση του κ. Τσίπρα. 

   Η κλιματική αλλαγή είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εργαλειοποιείται από πολιτικούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

   Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει ουσιαστικά από την αρχή έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας, πρόληψης και κρατικής αρωγής».

   «Αυτοί που ως κυβέρνηση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο μηχανισμό πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, έρχονται σήμερα ως τιμητές για να ασκήσουν κριτική. Ας κατανοήσουν, επιτέλους, ότι η πολιτική προστασία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο φτηνής και ρηχής πολιτικής αντιπαράθεσης. Και ας μιλήσουν, επιτέλους, ως νέο κόμμα με παλιό αρχηγό με περισσότερη υπευθυνότητα, αυτοκριτική, ταπεινότητα και ειλικρίνεια», καταλήγει ο ‘Α. Σκέρτσος.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...