Τελευταία νέα
Μύδροι Γεροβασίλη στη Βουλή: Δεν έχουμε κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών στην Ελλάδα; Στη βουλή η ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα- Λόγος για έλλειψη σωστικών μέσων Κοινή εισήγηση Πιερρακάκη και Κυρανάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τα Τέμπη: Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις Μητσοτάκης από Τρίπολη: Επενδύσεις-ορόσημο στη φαρμακοβιομηχανία Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και ίσως Κυρανάκη Στρασβούργο: Στην Ολομέλεια η έκθεση για το Κράτος Δικαίου στην ΕΕ – Στο μικροσκόπιο η προστασία δημοσιογράφων και η πολυφωνία των ΜΜΕ Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνησή μας στηρίζει έμπρακτα την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση Live η ομιλία Μητσοτάκη από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο Ευθύνες παντού, δικαιοσύνη πουθενά…Τέμπη: Καραμανλής – Κυρανάκης αντιμέτωποι με μηνύσεις – Στις 27 Μαΐου η επόμενη δίκη Βουλή: Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Οζγκιούρ Φερχάτ- Σε διαφορετική γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κασιμάτη Να γιατί αρχειοθετήθηκαν άρον άρον οι υποκλοπές: Ερχόταν μήνυση «γαλάζιου» στελέχους – Οι αποκαλύψεις Κεσσέ Το άγχος του Ανδρουλάκη λέγεται … Αλέξης Τσίπρας
Libre.gr

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη- Τα “πυρά” της αντιπολίτευσης και η απάντηση Μαρκόπουλου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής τα κόμματα της αντιπολίτευσης – με φόντο την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αφήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στο αρχείο – με την κυβέρνηση να αντιστρέφει τα πυρά, καταλογίζοντας στην μειοψηφία ηθικό πλήγμα της Δικαιοσύνης.

«Κάποιοι αμφισβήτησαν ευθέως τη Δικαιοσύνη. Ο πολιτικός εκφοβισμός και τα συνεχή πυρά αποτελούν οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησής της», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, λέγοντας πως η λεπτή ισορροπία μεταξύ πολιτικής και δικαστικής εξουσίας έχει πλέον χαθεί.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θεωρώ ότι αυτές τις δύο ημέρες το κύρος της έχει χτυπηθεί από εσάς. Κάποιοι θέλουν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑικά ή ΠΑΣΟκικά δικαστήρια. Και αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο ίδιος, στρεφόμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «οι πρωταγωνιστές της Novartis και της διαπλοκής καλλιεργούν τοξικότητα και αμφισβήτηση απέναντι στη Δικαιοσύνη».

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μπερδεύει την εμπιστοσύνη με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αναφερόμενος μάλιστα στις πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, διερωτήθηκε αν οι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να μάθουν την αλήθεια: «Δεν σας απασχολεί αυτό;’H δεν έχετε το θάρρος να μάθετε; Ζητήσαμε εξεταστική επιτροπή και εσείς πάλι σφυρίζετε αδιάφορα. Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτά που κάνετε».

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την ηγεσία της Δικαιοσύνης ότι «θάβει τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές», χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ημέρα «στίγμα για τη Δικαιοσύνη και τη χώρα» και τη διάταξη «βόμβα στα θεμέλια του θεσμού». Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη που κατήγγειλε την ηγεσία του Αρείου Πάγου για «πραξικοπηματική» παρέμβαση.

«Η απόφαση αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι πολύ βολική για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά. Είναι μια επιβεβαίωση ότι αυτή η απόφαση εξυπηρετεί τη μεθόδευση της συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών από τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση», τόνισε από το βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Περισσός τάσσεται υπέρ της πρότασης συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής.

Ακόμη πιο επιθετική εμφανίστηκε η Πέτη Πέρκα, κάνοντας λόγο για «επίσημη εκτροπή», «μαφιόζικη λειτουργία» και «Δικαιοσύνη στα χειρότερά της». Θετικά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης λειτουργεί σαν υποψήφιος για τη σχολή εισαγγελέων όχι σαν εν δυνάμει πρωθυπουργός

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...