Τελευταία νέα
Α. Σδούκου για Α. Τσίπρα: Ξεκίνησαν τα δύσκολα, μαζεύουν τα ασυμμάζευτα ΔΕΘ: Ο δεκάλογος της αντί-προπαγάνδας «Κράσαρε» το ΑΙ: Προβλήματα στις πλατφόρμες ChatGPT, Gemini, Claude και Grok Ν. Δένδιας: Έρχονται 522 έργα οχύρωσης σε όλη τη χώρα έως το 2030 Κρουαζιέρα: Ανοδική πορεία στο λιμάνι της Κέρκυρας Π. Μαρινάκης για Α. Τσίπρα: Να κοστολογηθούν όλες οι εξαγγελίες από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο Φωτιά στο Σουφλί – Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Βενιζέλος για 3η Σεπτέμβρη: Η ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό οφείλει τη διαμόρφωσή της στο ΠΑΣΟΚ Σκύρος: Μία προσαγωγή για τη φωτιά στη Χάρτσα – Εξετάζεται σύνδεση με την πυρκαγιά του Δεκαπενταύγουστου Η Νορβηγία κατάσχεσε ρωσικό πλοίο στην Αρκτική – Ζητά αποζημίωση 4,22 δισ. δολαρίων για ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Νέα Αριστερά: Μετατρέπουν τις ζωές των τρανς, ίντερσεξ και μη δυαδικών ατόμων σε πεδίο εσωτερικών ανταγωνισμών για το ποιος είναι πιο δεξιός Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μαραθώνα: «Δεν είχαν επαφή με κανέναν – Έβγαιναν μόνο το βράδυ», λένε οι γείτονες [βίντεο]
Efsyn.gr

Σκύρος: Μία προσαγωγή για τη φωτιά στη Χάρτσα – Εξετάζεται σύνδεση με την πυρκαγιά του Δεκαπενταύγουστου

Στην εξιχνίαση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 29 Αυγούστου στη θέση Χάρτσα στη Σκύρο, προχώρησαν οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής, ενώ η αστυνομία προσήγαγε έναν άνδρα ως ύποπτο.
Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο ίδιος άνθρωπος να συνδέεται και με τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 15 Αυγούστου στη θέση Κλούθρο, κοντά στην περιοχή του Αγίου Φωκά, κατά τη διάρκεια της οποίας κάηκαν 4.090 στρέμματα.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης κινητοποιήθηκαν τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) της Δ.Α.Ε.Ε. του Πυροσβεστικού Σώματος, με το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Χαλκίδας, υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες της Δ.Α.Ε.Ε., να πραγματοποιεί συστηματικές έρευνες στη Σκύρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη των ανακριτικών αρχών, ο προσαχθείς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης αλκοόλ. Συγγενικά του πρόσωπα φέρεται να τον έχουν κατονομάσει ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, ενώ ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει την πράξη.
Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών και να διερευνηθεί τυχόν μεταξύ τους συσχέτιση.
Ο προσαχθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί και το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Η Δ.Α.Ε.Ε. και το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Χαλκίδας συνεχίζουν την ανακριτική έρευνα στη Σκύρο, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών και την τεκμηριωμένη απόδοση ευθυνών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...