Τελευταία νέα
Δήμος Αθηναίων – Εθνική Τράπεζα: Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» για τέσσερα μεγάλα ακίνητα Τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν και Κόστα για την 7η Οκτωβρίου Νίκαια: Συνελήφθη 17χρονος που χτύπησε έγκυο στη κοιλιά για να τη ληστέψει Δένδιας – Ρούμπιο: Έπεσαν οι υπογραφές για τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα Ρένα Δούρου στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για Ρούμπιο, Κάθετο Διάδρομο και «ΙΧ εξωτερική πολιτική» Ρούμπιο σε ερώτηση για το δημοσίευμα της WSJ: «Δεν γνωρίζω πως να απαντάω σε ερωτήσεις που βασίζονται στο λάθος κάποιου» Ρούμπιο από την Αμερικανική Πρεσβεία: «Μία από τις πιο εντυπωσιακές και ιστορικές» Ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός για την εκδρομή του Σαββατοκύριακου ΕΦΚΑ: Νέα πλατφόρμα για καταγγελίες, ερωτήσεις και αναφορές – Πότε τίθεται σε λειτουργία Γεωργιάδης για Μαζωνάκη: «Μια κυρία με τον σύζυγό της παραβίασαν τον νόμο – Υπάρχουν και απατεώνες» Σπηλιωτόπουλος για Σαμαρά: «Εκφράζει την ψυχή της παράταξης» Ρούμπιο προς Δένδια: ΗΠΑ και Ελλάδα αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για το μέλλον
Efsyn.gr

Σπηλιωτόπουλος για Σαμαρά: Αντλεί ψηφοφόρους από την ψυχή της παράταξης της ΝΔ

Με θετικό πρόσημο αποτιμά την μέχρι τώρα παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην επικαιρότητα και την κινητικότητα που εμφανίζει, στον απόηχο της έντονης φημολογίας πως είναι έτοιμος να ανακοινώσει κόμμα, ο πολιτικός αναλυτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, παραδέχτηκε πως πήγε για καφέ με τον πρώην πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει κάποια πολιτική συμπόρευση, καθώς πλέον ασχολείται επαγγελματικά με τις ποιοτικές έρευνες, ενώ αποκάλυψε πως έχει πιει καφέ και με άλλους πολιτικούς.
Παράλληλα, με βάση τις δικές του έρευνες, βλέπει τον κ. Σαμαρά να έχει δυναμική εισόδου στη Βουλή -σε περίπτωση που υλοποιήσει τον σχηματισμό πολιτικού φορέα- ενώ επισήμανε πως αντλεί κυρίως ψηφοφόρους από την «ψυχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, τόνισε αρχικά πως ο κύριος Σαμαράς «ξεκινάει με μία πάρα πολύ καλή βάση. Εγώ πάντα όταν λέω καλή βάση, εννοώ από την είσοδό του στη Βουλή, εάν και εφόσον δημιουργήσει οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό. Τώρα από εκεί και έπειτα ποια θα είναι η οροφή του αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο πολιτικό σχηματισμό εάν και εφόσον το δημιουργήσει. Ποιες θα είναι οι προγραμματικές θέσεις. (1:53) Πώς θα κινηθεί. Ποια θα είναι η στρατηγική του. Πάντως σε κάθε περίπτωση μπορώ να σας πω κάτι, το οποίο φαίνεται και αποτυπώνεται παντού. Ότι ο κύριος Σαμαράς ήρθε για να δημιουργήσει ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα πρέπει κανείς να μην τον συνυπολογίσει ενδεχομένως και ως ένα κομμάτι ρυθμιστικό σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο σχηματισμού της κυβέρνησης.
Στην συνέχεια, μιλώντας για τη χθεσινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της εφημερίδας «Το Βήμα», υπογράμμισε πως εγώ θα σας έλεγα ότι η χθεσινή εμφάνιση Αντώνη Σαμαρά δίπλα-δίπλα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο ενδεχομένως να μας δείχνει και πώς μερικά πράγματα μπορούν να αποτυπωθούν στο μέλλον, τα διάφορα εκλογικά σενάρια, τα οποία επεξεργαζόμαστε για μετά τις εκλογές.».
Τέλος, ερωτηθείς για την δυνητική δεξαμενή ψηφοφόρων του κ. Σαμαρά, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως «αυτή την βάση την αντλεί κυρίως από τα δεξιότερα αυτή τη στιγμή της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς υπάρχουν και διαμαρτυρόμενοι από την κυβέρνηση που κινούνται από το κέντρο προς τον κύριο Σαμαρά. Αλλά η μεγάλη βάση του είναι από το 40% της Νέας Δημοκρατίας είναι από αυτό που ονομάζουμε ψυχή της παράταξης. Από την παλιά παράταξη όπως εμείς την γνωρίζαμε και φυσικά αντλεί και κάποιους ψηφοφόρους από αυτούς που θα πήγαιναν σε διάφορα άλλα σχήματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή στον Βελόπουλο και την Λατινοπούλου κτλ.».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...