Τελευταία νέα
Ρένα Δούρου: «Ο Δεκαπενταύγουστος είναι βαθιά ριζωμένος στην παράδοση και τη συλλογική μνήμη» Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού Συγκλονιστικές στιγμές στην Ολλανδία: Όλο το γήπεδο θρήνησε για το χαμό κόρης ποδοσφαιριστή [βίντεο] Ανδρουλάκης για Δεκαπενταύγουστο: «Ας κρατήσουμε το βαθύτερο μήνυμα» ΜέΡΑ25: Η «ασφάλεια δικαίου» βγήκε παράνομη – Να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μαϊάμι ετοιμάσου, αυτή τη χρονιά θα κυριαρχήσω» Πυρκαγιά στη Χαλκιδική: Στα 2.480 στρέμματα η περίμετρος της καμένης έκτασης Δεκαπενταύγουστος: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών – «Να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον» Μητσοτάκης για Στέφανο Μάνο: Αντισυμβατικός πολιτικός με σύγχρονες θέσεις που προπορεύονταν της εποχής του Χατζηδάκης: Ο Στέφανος Μάνος αφήνει πίσω έντονο αποτύπωμα έργου και μεταρρυθμίσεων Ανδρουλάκης: Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, ελπίδα και ενότητα Σεισμός στην Κολομβία: Δραματικές στιγμές στα ερείπια – Αδειάζει η κλεψύδρα για τους αγνοούμενους
Thepressproject.gr

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Σε δηλώσεις του μετά τη Θεία Λειτουργία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σημειώνοντας ότι αποτελεί ευκαιρία «αναστοχασμού και αναζήτησης της πραγματικής δύναμης που μας δίνει η πίστη μας», ώστε να αντιμετωπίζονται οι προσωπικές δυσκολίες αλλά και οι προκλήσεις που αφορούν τη χώρα.Στα Χανιά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Βαρύπετρο.
Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την ηγουμένη της μονής Θεοξένη, εισήλθε στο καθολικό, προσκύνησε και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν ψαλτικά αποκλειστικά οι μοναχές της μονής.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της Περιφέρειας και της αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος πιστών.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Σε δηλώσεις του μετά τη Θεία Λειτουργία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σημειώνοντας ότι αποτελεί ευκαιρία «αναστοχασμού και αναζήτησης της πραγματικής δύναμης που μας δίνει η πίστη μας», ώστε να αντιμετωπίζονται οι προσωπικές δυσκολίες αλλά και οι προκλήσεις που αφορούν τη χώρα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στήριξης σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις πυρκαγιές.
Όπως ανέφερε, η σκέψη όλων θα πρέπει να βρίσκεται στους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι συνεχίζουν να επιχειρούν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι για όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή «δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν γιορτές», καθώς βρίσκονται καθημερινά στην υπηρεσία του καθήκοντος, αντιμετωπίζοντας και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...