Τελευταία νέα
Δεν μας τα λέει καλά ο Ναύαρχος: Από την αναμονή για ένα τηλεφώνημα του Τσίπρα που δεν έγινε ποτέ, στις ηχηρές δηλώσεις Αντιεπιστημονικές θεραπείες: 318 καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο – Διαβιβάζονται για έλεγχο σε Περιφέρεια και ΕΑΔ Στην τελική ευθεία για την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή Φίλιππος Καμπούρης: Μετρητά, POS, κάρτες, ταμειακές μηχανές και αεροβόλο όπλο – Τι εντόπισαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Η Ελλάδα δεν είναι μια μακρινή επαρχία της Pax Americana – Η εθνική αξιοπρέπεια δεν βρίσκεται στα οπλικά συστήματα» Live η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα Live η ομιλία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο από την Πνύκα Μάρκο Ρούμπιο: Live η ομιλία του στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη Προκαλεί η Μελέτη μετά τον σάλο για τους «εκβιαζόμενους εργοδότες»: Καταγγέλλει την Αριστερά για υποκίνηση μίσους Ν. Ταχιάος για Κυψέλη: Δεν έχει καμία βάση ότι αναβάλλεται η επανεκκίνηση του μετροπόντικα Υπόθεση Ορελιέν: Το μυθιστόρημα που αποσύρθηκε μετά από τις καταγγελίες πως ήταν προϊόν AI Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Ανδρέας Στεφόπουλος – Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΛ.Α.Σ
Efsyn.gr

ΣτΕ: Νέο πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη μη κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων ξενοδοχείου στου Μακρυγιάννη

Ακόμη ένα πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ, επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Ελληνικό Δημόσιο για τη μη κατεδάφιση των τελευταίων δύο ορόφων του ξενοδοχείου της Cocomat στην περιοχή Μακρυγιάννη.
Η υπόθεση αφορά το κτίριο που βρίσκεται μέσα στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας και υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων στην περιοχή.
Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί στους πολίτες στου Μακρυγιάννη που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, και αν δεν καταβληθεί από το υπουργείο (Οικονομικών) τότε μετακυλάτε η υποχρέωση καταβολής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Ωστόσο, το ΣτΕ αναφέρει ότι τα δύο προηγούμενα πρόστιμα δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στους αιτούντες πολίτες (το δεύτερο επιβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και ήταν 10.000 ευρώ).
Αναλυτικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ με πρόεδρο τον Μιχάλη Πικραμένο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Παπανικολάου, διαπιστώθηκε ότι έπειτα από 7 πρακτικά του ΣτΕ, εξακολουθεί να μην έχει συμμορφωθεί η Διοίκηση στην 2102/2019 απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου, με την οποία είχε ακυρωθεί η 24/2019 άδεια δόμησης του Δήμου Αθηναίων, με την οποία είχε επιτραπεί στην εταιρεία «Μ. Κ. Α.Ε.Ε.Α.Π.» η ανέγερση δεκαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια, φυτεμένο δώμα και ασκεπή πισίνα στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων.
Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ, ότι, ενώ έχουν επιβληθεί δύο οικονομικές κυρώσεις για πλημμελή συμμόρφωση, ωστόσο, διαπίστωσε το δικαστήριο ότι «παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί κατά το προηγούμενο διάστημα στην προώθηση της διαδικασίας κατεδάφισης, η πλήρης συμμόρφωση δεν έχει επέλθει, ενώ έχουν παρέλθει περίπου επτά έτη από τη δημοσίευση της 2102/2019 απόφασης της Ολομέλειας και πέντε έτη από την κατάθεση της αίτησης συμμόρφωσης».
Παράλληλα, το ΣτΕ διαπίστωσε τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης προς την απόφαση του δικαστηρίου του 2019 και «συνεκτιμώντας το διακύβευμα της συγκεκριμένης διαδικασίας συμμόρφωσης που συνίσταται στην προστασία των μνημείων του Ιερού Βράχου, του Μουσείου της Ακρόπολης και του περιβάλλοντος χώρου και το γεγονός ότι οι δύο προηγουμένως επιβληθείσες χρηματικές κυρώσεις δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στους αιτούντες, το Συμβούλιο έκρινε, περαιτέρω, ότι πρέπει να καταβληθεί στους αιτούντες από τη διοίκηση, ως κύρωση για τη μη συμμόρφωση προς την 2102/2019 απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου, ποσό ύψους 20.000 ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...