Τελευταία νέα
Δούρου: «Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε τις γερμανικές οφειλές – Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου» Μήνυμα του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Κ. Γκιουλέκα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Ν. Ανδρουλάκης: Δημοκρατία και εθνική αξιοπρέπεια ως ευθύνη Βραζιλία: Στο Μαϊάμι ο Μπολσονάρο μετά την εκλογική ήττα – Οι ΗΠΑ του χορηγούν βίζα παραμονής Με άνεση ο Ολυμπιακός έκανε το «3 στα 3» στο Κύπελλο [βίντεο] «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το νέο σύστημα αεράμυνας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης Βελόπουλος: Το «OXI» του Μεταξά και του ελληνικού λαού είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς οι προκλήσεις θεριεύουν Η Μ. Καρυστιανού κατήγγειλε την άρνηση κατάθεσης στεφάνου Ισραήλ: Εκκλήσεις Χέρτζογκ στα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης – Φωνές για ευρεία συμμαχία κατά του Νετανιάχου ΜέΡΑ25: Στη Θεσσαλονίκη δεν χωράνε Κασιδιάρηδες Στη Νέα Υόρκη ο Κ. Μητσοτάκης για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Οργή στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία Κασιδιάρη: Χημικά και ξύλο σε διαδηλωτές από τα ΜΑΤ για να τον προστατεύσουν – Δείτε βίντεο
Newsit.gr

Στην Αθήνα ο τρίτος γύρος των συνομιλιών Ελλάδας και Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 11:00, ο τρίτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Λιβύη βρίσκονται η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας.
Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στις συνομιλίες με βασικό πλαίσιο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την πλήρη επήρεια των ελληνικών νησιών και τη θέση ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι νομικά ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.
Ο πρώτος γύρος των επαφών είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ενώ ο δεύτερος στις 10 Ιουνίου 2026 στην Τρίπολη, με επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες είχαν βρεθεί κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και το 2010, χωρίς ωστόσο οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε οριστική διευθέτηση.
To άρθρο Στην Αθήνα ο τρίτος γύρος των συνομιλιών Ελλάδας και Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...