Τελευταία νέα
Πύρινο μέτωπο στον Βόλο – Μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής Τρεις στους δέκα Έλληνες σε κίνδυνο φτώχειας – Άδωνις: Μακριά από μίζερους, τα παρουσιάζουν όλα πιο δύσκολα Βρετανία: Ο Μπέρναμ παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα φάρσας – «Όχι, δεν ένιωσα ντροπή» Αρβανίτης: Τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση» Κολομβία: Βιβλική καταστροφή από το φονικό σεισμό – Πάνω από 9,5 δισ. δολάρια εκτιμώνται οι ζημιές Χρ. Δήμας: 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα Παναθηναϊκός: Εισιτήριο διαρκείας στους παίκτες που πήραν πρωτάθλημα ή συμμετείχαν σε ιστορικές πορείες στην Ευρώπη Τα γυρίζει τώρα ο Τραμπ για τις συνομιλίες με το Ιράν – Αραγτσί: «Mας ικετεύουν να διαπραγματευτούν μαζί μας» Τραγωδία στη Σίφνο: Ποιοι ήταν οι νεόνυμφοι επιβάτες και ο έμπειρος χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου Φωτιά στην περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα Αττικής  Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο bulk carrier δέχθηκε απανωτά πλήγματα από drones
Efsyn.gr

Συγκίνησε ο πατέρας του 11χρονου Μάριου: «Ο αγώνας μας βγήκε σε καλό, να σταματήσουν οι πυροβολισμοί» [βίντεο]

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για τους πυροβολισμούς που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου το 2017 στο Μενίδι.
Μετά την απόφαση, ο πατέρας του Μάριου εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας που κάναμε βγήκε σε καλό» και ζήτησε να πάρουν τέλος η οπλοχρησία και οι πυροβολισμοί. «Να μπορούμε σαν πολίτες να κυκλοφορούμε ελεύθερα στους δρόμους και όχι με το άγχος μην μου έρθει καμιά σφαίρα στο κεφάλι από δεξιά και από αριστερά».
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του παιδιού μας και έχοντας χρέος απέναντι σε όλα τα παιδιά της πόλης μας, ξεκινήσαμε μια δικαστική διαδικασία πριν εννέα χρόνια. Δεν ξέραμε πού θα μας βγάλει, πού θα τερματίσουμε, τι σκοπό θα έχει και πόσο καιρός θα διαρκέσει. Η ελληνική δικαιοσύνη έλαμψε έχοντας στα χέρια της τα στοιχεία, πήρε μια σωστή απόφαση βάσει των νόμων και αυτή, αυτός ο άνθρωπος πήρε αυτό που του άξιζε.
»Σίγουρα αισθάνθηκα μια ηθική ικανοποίηση γιατί ο αγώνας που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια βγήκε σε καλό σκοπό και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα είναι κάτι που θα είναι για όλη την πόλη μας ένα κάτι καλό. Μήπως αυτοί οι πυροβολισμοί, η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή πάρει ένα τέλος. Να νιώσουμε και εμείς μια ανακούφιση. Να μπορούμε σαν πολίτες να κυκλοφορούμε ελεύθερα στους δρόμους και όχι με το άγχος μην μου έρθει καμιά σφαίρα στο κεφάλι από δεξιά και από αριστερά. […] Τα παιδιά αυτή και συγκεκριμένα οι φίλοι του Μάριου πέρασαν όλο αυτόν τον καιρό πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Τα παιδιά έχασαν τον φίλο τους. Δεν υπήρχε καμία παρηγοριά για αυτούς».

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασαν και οι συνήγοροι της οικογένειας. «Εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την τραγική απώλεια του Μάριου, ένας δικαστικός μαραθώνιος ολοκληρώθηκε. Εννιά χρόνια μετά. Είναι απολύτως προφανές ότι η ομόφωνη καταδικαστική απόφαση Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μάς ικανοποιεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είχαμε ταύτιση απόψεων τόσο των τακτικών όσο και των λαϊκών δικαστών. Έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι σήμερα το βράδυ μετά την απόφαση αυτή, η ψυχούλα του Μάριου επιτέλους θα αναπαυτεί» τόνισε ο Θεόδωρος Μαντάς.
Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας, Στάθης Σκαλούμπακας, είπε: «Μετά από εννιά χρόνια αβάσταχτης προσμονής για την οικογένεια, σήμερα μπορούμε ευπροσώπως να πούμε ότι η δικαιοσύνη πήρε μια γενναία απόφαση και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε μια πολύ, πολύ δύσκολη περιοχή για την Αθήνα. Ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, το οποίο μήνυμα ελπίζουμε να περαστεί στην περιοχή και να μπορέσουν πλέον αυτοί οι άνθρωποι να ζούνε ευυπόληπτα, όπως ελπίζουμε και μπορούμε να ζούμε όλοι μας»

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...