Τελευταία νέα
Έφη Αχτσιόγλου: “Η ΕΛΑΣ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή ” – “Ενα πολύ μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι στα κρίσιμα μέτωπα η ΝΔ σωστά πράττει αυτά που πράττει” Αυτοψία Τσίπρα στην Κρήτη για τις καταστροφές της κακοκαιρίας: “Το νησί δεν είναι μονάχα ο Φραπές και ο Χασάπης” Προ των πυλών η μεγάλη κακοκαιρία: Οι προβλέψεις Αρναούτογλου, Κολλυδά, Τσατραφύλλια – Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν» Τσίπρας από τη Γέργερη: «Αόρατο μνημόνιο η ακρίβεια – Να στηριχθεί η Ελλάδα του μόχθου και της δουλειάς» Οι «χρυσές» επενδύσεις των υιών Τραμπ: «Πολεμικό» χρήμα με… εσωτερική πληροφόρηση Ερώτηση Αρβανίτη στην Κομισιόν για την καταγγελία διασπάθισης ευρωπαϊκών πόρων στην αλιεία: «Δεν σας προλαβαίνουμε» Μάντσεστερ Σίτι: Οι ομάδες της Premier League συζήτησαν την άμεση αποβολή της από το πρώταθλημα Γαύδος: Βάρκα με μετανάστες εντοπίστηκε από τη Frontex – Αγνοείται ο ένας Καμπούρης: «Άδικη η προφυλάκιση – Δεν ήταν απάτη αλλά εταιρικά χρέη», λέει ο δικηγόρος του Super League: Με «τριάρα» δραπέτευσε η Καλαμάτα από την Τούμπα – Απογοήτευσε ο ΠΑΟΚ ΚΝΕ: «Γιατί γιορτάζουμε την αρχή και όχι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου;» – Βίντεο και κάλεσμα στους νέους για ερωτήσεις Μενίδι: Συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 62χρονος για τον θάνατο της 89χρονης μητέρας του
Indicator.gr

Συνάντηση Κ. Γκιουλέκα με μέλη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας και Αλβανούς επιχειρηματίες

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας, είχε συνάντηση με μέλη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας και Αλβανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ελληνικού ενδιαφέροντος δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε την πρωτοβουλία εξωστρέφειας που έχει αναλάβει για τη Βόρεια Ελλάδα, δηλώνοντας: «Θέλουμε να κερδίσουμε τον χρόνο. Δε θέλουμε να περιμένουμε τις απαραίτητες συνεργασίες, γιατί ο επιχειρηματίας μπορεί να επιδιώξει να προσεγγίσει την άλλη πλευρά. Έτσι, ερχόμαστε όλοι μαζί, αλλάζουμε το μοντέλο επικοινωνίας μας. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για όλους».
Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Λαμπρινή Κομίνη, υπογράμμισε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αλβανία προσφέρει προκλήσεις και ευκαιρίες για τους Έλληνες επενδυτές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, Donald-George Tafani, πρότεινε τη διοργάνωση ημερίδας στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των Ενώσεων Ελληνικών Επιχειρήσεων από όλα τα Βαλκάνια, με σκοπό να ακολουθήσουν και άλλες σε διαφορετικές χώρες.
Ο κ. Tafani δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αλβανία είναι ενεργή εδώ και 23 χρόνια. «Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην Αλβανία είναι σχεδόν τριών δεκαετιών, γι’ αυτό δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ξένους επενδυτές, αλλά μέρος της αλβανικής οικονομικής ζωής. Θέλουμε να συμβάλουμε στην πρόοδο της χώρας. Τα μέλη μας δραστηριοποιούνται σε 19 τομείς της αλβανικής οικονομίας, απασχολώντας περίπου 6.500 εργαζόμενους, με τη συνεισφορά τους να φτάνει περίπου το 3% του ΑΕΠ της Αλβανίας».
Επιπλέον, ο κ. Tafani αναφέρθηκε στη συρρίκνωση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία μετά το 2017, αλλά επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί. «Παρά τη μείωση των ελληνικών άμεσων επενδύσεων στην Αλβανία, το εμπόριο παραμένει σημαντικός παράγοντας, ξεπερνώντας το ένα δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2026. Η Ελλάδα διαχρονικά διατηρεί την τρίτη ή την τέταρτη θέση ανάμεσα στους εμπορικούς εταίρους της Αλβανίας. Παρατηρούμε, επίσης, αλβανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα του τουρισμού (αγορές κατοικιών και ξενοδοχείων)», ανέφερε.
Τέλος, απευθυνόμενος στις επενδύσεις Αλβανών στην Ελλάδα, ο κ. Tafani δήλωσε ότι μέλη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας συμμετέχουν ενεργά. «Κάθε αγορά έχει τις προκλήσεις της, όμως τα μέλη μας γνωρίζουν πώς να τις ξεπερνούν. Το κεφαλαιώδες είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και η σημαντική εμπειρία που διαθέτουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι δημόσιες ελληνικές αρχές».
The post Συνάντηση Κ. Γκιουλέκα με μέλη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας και Αλβανούς επιχειρηματίες appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...