Τελευταία νέα
Η Τζούλια Στάιλς χόρεψε για τον Χιθ Λέτζερ 18 χρόνια μετά τον θάνατό του: Η εμβληματική σκηνή από το «10 Things I Hate About You» Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Αποστάσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έκκληση για διάλογο ΕΛ.Α.Σ.: Προγραμματικό συνέδριο με διάλογο με ολόκληρη την κοινωνία ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε 55.000 συνταξιούχους για αδήλωτα αναδρομικά – Ποιοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό: Ενθαρρύνουμε τους εταίρους της Αν. Μεσογείου να επιλύουν διαφορές μέσω διαλόγου Γκρίνια στη ΝΔ για τον Σάκη Μουμτζή Στο τέλος Ιανουαρίου το συνέδριο της ΕΛΑΣ για το κυβερνητικό της πρόγραμμα Πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. και αδιέξοδο για την αντιπολίτευση: Τα ευρήματα από τις μετρήσεις GPO και Opinion Poll Στημένα παιχνίδια στο ελληνικό μπάσκετ: Σχολική ομάδα από την Πάτρα στον φάκελο Το ΠΑΣΟΚ επενδύει στην ανοδική τάση και ανεβάζει στροφές σε Αττική και περιφέρεια Επικό σαρδάμ Γεραπετρίτη on air: Είπε τον Παύλο Τσίμα «κύριο Τσίπρα» Ένα βήμα πριν από την παραίτηση ο Διονύσης Καλαματιανός – Σενάρια προσχώρησης στην ΕΛΑΣ
Indicator.gr

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ά. Χούκερ – Εμβάθυνση στις Σχέσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, είχε σήμερα μια σημαντική συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών για Πολιτικές Υποθέσεις, Άλισον Χούκερ, παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, υπογραμμίστηκε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών διευρύνεται σταθερά σε μια ποικιλία κρίσιμων τομέων.
Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής σχέσης αποτελεί η ενεργειακή συνεργασία, που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Αναφέρθηκαν οι πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες, η ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως πύλης εισόδου αμερικανικού LNG προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, καθώς και η συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών στο πρόγραμμα έρευνας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε τις σημαντικές επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, της έρευνας, της φαρμακευτικής και των datacenters. Υπογράμμισε επίσης το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων από τις ΗΠΑ, αξιοποιώντας τόσο τη στρατηγική θέση της χώρας όσο και τη συνεχή βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
Τέλος, συζητήθηκε η στενή αμυντική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, η συμβολή της Ελλάδας στο πλαίσιο λειτουργίας του ΝΑΤΟ, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με αμερικανικές επιχειρήσεις στον τομέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
The post Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ά. Χούκερ – Εμβάθυνση στις Σχέσεις appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...