Συνάντηση με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της Πολιτείας της Φλόριντα, κ. Rick Scott, τον αναπληρωτή επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Joshua Huck, και τους συνεργάτες τους, είχε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός, στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με αμοιβαία οφέλη. Προσθέτει: «Ανταλλάξαμε απόψεις για τη σημασία της συνεργασίας 3+1 μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, καθώς και του Κάθετου Διαδρόμου. Σημαντική ήταν η δραστηριοποίηση στην Ελλάδα των δύο μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών των ΗΠΑ -Chevron και ExxonMobil- για την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων. Επίσης, συζητήσαμε για τη ρύθμιση σχετικά με τα data centers που έχει τεθεί από το ΥΠΕΝ σε δημόσια διαβούλευση, τις προκλήσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Rick Scott υπήρξε μεταξύ των πρωτεργατών του “Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act” του 2019, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο της στρατηγικής συνεργασίας στην περιοχή μας, θεσμοθετώντας τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον τριμερή μηχανισμό Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, με την ενέργεια να συνιστά έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες. Συνεχίζουμε μαζί, με έργα και αποτελέσματα, προς όφελος της Πατρίδας μας και των πολιτών της.”
The post Συνάντηση Σ. Παπασταύρου με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Rick Scott για Ενεργειακά Θέματα appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
Indicator.gr
