Τελευταία νέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές Τα άπειρα «αν» της αυτοδυναμίας… Σε ρυθμούς ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» και η επίθεση στο «σύστημα Μητσοτάκη» Συναυλία Ρέμου στη Θεσσαλονίκη: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η οικογένεια του γλύπτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου Καβγάς μεταξύ οδηγών στην Πέτρου Ράλλη κατέληξε σε άγρια καταδίωξη – Ένας τραυματίας, πέντε προσαγωγές Η Εκκλησία δεν θα τιμήσει τον Αμβρόσιο, γιατί… προσβλήθηκε Στον αέρα χιλιάδες μαθητές με αναπηρία: Στρέφονται στην ιδιωτική αγορά για εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης Η Αλγερία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με τα Εμιράτα – Το χρονικό του επεισοδίου Ακρίβεια: Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της ενέργειας ζητά η Αθήνα-Προβληματισμός για “δύσκολο χειμώνα” λόγω Ορμούζ Γιώργος Μαζωνάκης: Τι λέει ο δικηγόρος για τη διαθήκη του γνωστού τραγουδιστή Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρός 60χρονος αγρότης – Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» ντέρμπι για τη δεύτερη θέση – Στο στόχαστρο ξανά ο Τσίπρας
Libre.gr

Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί: Για μια ριζική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Την πρώην Επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί, συνάντησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, όπως σημείωσε σε σχετική ανάρτησή του, εξήγησε στον κ. Μοσκοβισί τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην ίδρυση της ΕΛΑΣ, και μοιράστηκε μαζί του ότι η ίδρυση αυτή αποσκοπεί σε «μια ριζική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει».

Παράλληλα, ο πρώην Πρωθυπουργός έκρουσε «καμπανάκι» για την άνοδο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πιερ Μοσκοβισί, παλαιό φίλο, με τον οποίο συμπορευτήκαμε στην πιο δύσκολη περίοδο της Ευρώπης: Εγώ ως Πρωθυπουργός, και εκείνος ως Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών.

Μιλήσαμε για την σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπαρξιακή της κρίση να είναι πιο έντονη από ποτέ.

Συζήτησα επίσης με τον Πιερ τους λόγους που μας οδήγησαν στην ίδρυση της ΕΛ.Α.Σ., προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια ριζική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Μιλήσαμε τέλος και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προοδευτικές δυνάμεις σήμερα στην Ευρώπη, εν μέσω της ραγδαίας ανόδου της Ακροδεξιάς.

Επανέλαβα την πάγια θέση μου ότι όλες οι προοδευτικες δυνάμεις, θα πρέπει να το μεταφράσουν με σαφή προγραμματικό λόγο, με ουσιαστικές προτάσεις που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, παίρνοντας διαζύγιο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υιοθέτησαν τα τελευταία χρόνια.

Σε διαφορετική περίπτωση, η επέλαση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν θα είναι απλώς ένα πυροτέχνημα αλλά θα μετατραπεί σε μια νέα -ζοφερή- κανονικότητα».

Συνάντηση του Τομέα Ανάπτυξης της ΕΛ.Α.Σ. με φορείς και επιχειρήσεις στη Λάρισα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...