Τελευταία νέα
Pizza Fan: Στα χέρια των αρχών οι τηλεφωνικοί διάλογοι που «καίνε» τους κατηγορούμενους Basketgate – Δικηγόρος Λιόλιου: «Είναι αθώος και θα αποδειχθεί, η Δικαιοσύνη εργαλειοποιήθηκε» [βίντεο] Η ΕΟΚ για το Basketgate: «Τη Δευτέρα θα πάρουμε αποφάσεις για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα» Βραζιλία – προεδρικές εκλογές: Το Ανώτατο Δικαστήριο παρέτεινε για δύο ώρες την ψηφοφορία Εκλογές στη Σερβία: Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραδέχτηκε την ήττα του Π. Μαρινάκης: Σχεδιάζουμε το ΟΑΚΑ ως ένα ανοιχτό αστικό πάρκο αθλητισμού και πολιτισμού Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστέοι κρίθηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης ΠΑΟΚ: Ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ και στο -6 από την κορυφή Β. Κικίλιας: «Πρέπει να στηριχτεί η ακτοπλοΐα» Basketgate: Κατάθεση με αιχμές για τα ντέρμπι – «Ο Μαυραγάνης είχε επαφές με διαιτητές πριν από τα ματς» Εργατικό ατύχημα σε επιβατηγό πλοίο στη Σύρο «Χωριάτικο»: Οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Άγγελου Γιαννακόπουλου στα χέρια του ελληνικού FBI – Το προηγούμενο με το Sky ECC
Indicator.gr

Συνταγματική Αναθεώρηση: Αυλαία την Τετάρτη στην Επιτροπή – Ο οδικός χάρτης ψηφοφοριών

Αυλαία πέφτει αύριο Τετάρτη (15/7) στις εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, με τη συζήτηση των άρθρων 102 και 103 του Συντάγματος. Η διαδικασία αυτή είναι κρίσιμη για την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία επί της αναθεωρητικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας. Οι εισηγητές των κομμάτων θα κληθούν να τοποθετηθούν επί των άρθρων και των διατάξεων που η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προτείνει να τεθούν σε διαδικασία αναθεώρησης, προσδιορίζοντας έτσι τη νομική κατεύθυνση της χώρας.
Η ψηφοφορία στην Επιτροπή δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις στα επόμενα στάδια της συνταγματικής διαδικασίας. Η εξέλιξη αυτή είναι καθοριστική για το μέλλον του πολιτικού συστήματος.
Με την επιφύλαξη της Διάσκεψης των Προέδρων, η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα και να έχει διάρκεια δύο έως τρεις ημέρες, γεγονός που θα κρατήσει το κοινοβούλιο σε εγρήγορση.
Για την πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια, είναι πιθανό να διατεθεί ξεχωριστή ημέρα. Η δεύτερη ψηφοφορία τοποθετείται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, επισημαίνοντας τη σημασία των προσεχών εξελίξεων στην πολιτική σκηνή.
The post Συνταγματική Αναθεώρηση: Αυλαία την Τετάρτη στην Επιτροπή – Ο οδικός χάρτης ψηφοφοριών appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...