Τελευταία νέα
Ο Τραμπ πλήρωσε αποζημίωση 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση Από το «νόμος και τάξη» στο «θα σας ξεσκίσουμε»: Οι πρόσφατες δηλώσεις Πλεύρη πυροδοτούν νέα πολιτική αντιπαράθεση Ανεστίδης: «Αν και αθωώθηκα ζω με δανεικά» – «Θα πολιτευτώ με τον Σαμαρά εάν κάνει κόμμα» [βίντεο] Καταπέλτης ο ΣΦΕΑ κατά της κυβέρνησης: «Η αστυνομική βία είναι πλέον πλευρά της διαβόητης “κανονικότητας”» «Μπαίνουν μέσα» 5.000 ευρώ τον χρόνο: Πώς οι νέοι εκπαιδευτικοί πληρώνουν από την τσέπη τους τον διορισμό Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Βόρεια Εύβοια Παναθηναϊκός: Για πάντα «πράσινος» ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ Τσουκαλάς για πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για την επαναφορά της 13ης σύνταξης Αλβανία: Η Dua Lipa στηρίζει τους διαδηλωτές ενάντια στο τουριστικό συγκρότημα της οικογένειας Τραμπ Γερμανία: Οι νέοι λένε «όχι» στη στρατιωτική θητεία, παρά τα σχέδια του Βερολίνου για ισχυρό στρατό Δημοσκόπηση για την Αχαΐα: Στις 2,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ – Τι ποσοστό καταγράφει το κόμμα Σαμαρά Έρευνα Οικονομικού Πανεπιστημίου και kariera.gr: Σε 8 στις 10 δουλειές, ο εργαζόμενος παραιτείται όταν βρουν υψηλότερο μισθό
Indicator.gr

Συνταγματική Αναθεώρηση: Αυλαία την Τετάρτη στην Επιτροπή – Ο οδικός χάρτης ψηφοφοριών

Αυλαία πέφτει αύριο Τετάρτη (15/7) στις εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, με τη συζήτηση των άρθρων 102 και 103 του Συντάγματος. Η διαδικασία αυτή είναι κρίσιμη για την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία επί της αναθεωρητικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας. Οι εισηγητές των κομμάτων θα κληθούν να τοποθετηθούν επί των άρθρων και των διατάξεων που η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προτείνει να τεθούν σε διαδικασία αναθεώρησης, προσδιορίζοντας έτσι τη νομική κατεύθυνση της χώρας.
Η ψηφοφορία στην Επιτροπή δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις στα επόμενα στάδια της συνταγματικής διαδικασίας. Η εξέλιξη αυτή είναι καθοριστική για το μέλλον του πολιτικού συστήματος.
Με την επιφύλαξη της Διάσκεψης των Προέδρων, η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα και να έχει διάρκεια δύο έως τρεις ημέρες, γεγονός που θα κρατήσει το κοινοβούλιο σε εγρήγορση.
Για την πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια, είναι πιθανό να διατεθεί ξεχωριστή ημέρα. Η δεύτερη ψηφοφορία τοποθετείται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, επισημαίνοντας τη σημασία των προσεχών εξελίξεων στην πολιτική σκηνή.
The post Συνταγματική Αναθεώρηση: Αυλαία την Τετάρτη στην Επιτροπή – Ο οδικός χάρτης ψηφοφοριών appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...