Τελευταία νέα
ΗΠΑ – Ιράν: Το «ναυάγιο» της συμφωνίας των 60 ημερών – Από τις πανηγυρικές υποσχέσεις στο απόλυτο αδιέξοδο Λήρος Δεκαπενταυγούστου Ινστιτούτο Τσίπρα: Η πρόταση για «Ενεργειακή Δημοκρατία» απέναντι στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος Ρένα Δούρου: Επίδειξη δύναμης με μηνύματα εντός και εκτός Κουμουνδούρου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Αυγούστου Το «παλιό, ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ επέστρεψε: Σκληρό μέτωπο και πυρά κατά Τσίπρα Για την έκπληξη πάει ο Σαμαράς ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas!
Indicator.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ εισέρχεται στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση με μηδενική αξιοπιστία και αντικοινωνικές προθέσεις

«Το κείμενο με τις προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που διανεμήθηκε σήμερα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ως βάση συζήτησης, συνιστά πολιτική παραδοξότητα, αν όχι αστειότητα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:
«Γιατί είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συστηματικά, απροκάλυπτα και αλαζονικά:
– Εργαλειοποίησε το άρθρο 86 και το εκμεταλλεύτηκε, έτσι ώστε να πέσουν στα μαλακά οι υπουργοί της, ενώ λέει ότι θέλει να το αναθεωρήσει.
– Επέφερε αλλεπάλληλα πλήγματα στο άρθρο 16 και τώρα θέλει την ολοκληρωτική αναθεώρησή του, στο πλαίσιο της ιδεοληπτικής στρατηγικής της για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται πλέον μόρια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά μόνο λεφτά.
– Προσβάλλει βάναυσα το Κράτος Δικαίου με το μεγάλο πρόβλημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, τα προβλήματα της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της διαφθοράς, της ελευθερίας του Τύπου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, τσαλαπατώντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, έφτιαξε μέσω του επιτελικού κράτους ένα μοντέλο υπερσυγκέντρωσης εξουσιών και αδιαφάνειας γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο, για το οποίο πλέον διαμαρτύρονται και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ.
Επομένως εισέρχεται στον διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με μηδενική αξιοπιστία και αντικοινωνικές προθέσεις.
Καμία συναίνεση σε αυτή τη σκοτεινή κυβέρνηση για αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, θα καταθέσουμε την πρότασή μας, θα υπάρξει λαϊκή ετυμηγορία και θα τα δούμε όλα στην επόμενη Βουλή».
The post ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ εισέρχεται στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση με μηδενική αξιοπιστία και αντικοινωνικές προθέσεις appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...