Τελευταία νέα
Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μ. Καρυστιανού στέλνει εξώδικο σε Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Συμεών για τη Μονή Σινά Μαρία Καρυστιανού: Εξώδικο για την συμφωνία για τη Μονή Σινά Η Αθήνα είχε ένα «ανοιξιάτικο» Σάββατο και η Ερμού γέμισε κόσμο [βίντεο] Πεζεσκιάν για ΗΠΑ: «Οι δειλοί κατέστρεψαν την διαπραγμάτευση – Κάποιοι Ιρανοί πεινούν λόγω των κυρώσεων» Λιακούλη για άρθρο Φλωρίδη: Η Δικαιοσύνη βιώνει βαθιά κρίση επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας Ομιλία Μητσοτάκη στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Κηφισιά: Παράνομες «υπηρεσίες πάρκινγκ» σε νυχτερινά κέντρα – Πέντε συλλήψεις από την Αστυνομία Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Λέων συναντήθηκαν στο Βατικανό Basketgate: Στο μικροσκόπιο «ύποπτα» στοιχήματα και όσοι ωφελήθηκαν από αυτά – Ετοιμάζονται νέες συλλήψεις Μονή Σινά: Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου επιβεβαιώνει ότι έλαβε την έγγραφη συναίνεση του Συμεών Ηλεία: 73χρονος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από ελαιόδεντρο – Είχε πάει από την Αθήνα στο χωριό για τις ελιές ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη φερόμενη συμφωνία για τη Μονή Σινά
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Επέλεξε να υμνήσει ξανά τον Τραμπ»

Σφοδρή κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αδιέξοδο της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί «τυφλά» τη στρατηγική πρόσδεσης στις ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την πορεία που, όπως αναφέρει, ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία επτά χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη επειδή, όπως αναφέρει, επέλεξε να εκφραστεί θετικά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που – σύμφωνα με την ανακοίνωση – ο Αμερικανός πρόεδρος έχει στραφεί προς την Τουρκία. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει τις αμερικανικές επιδιώξεις για ενδεχόμενη άρση των περιορισμών που αφορούν την προμήθεια μαχητικών F-35 από την Τουρκία, περιοριζόμενος, όπως σημειώνει, στην αναφορά ότι τα αεροσκάφη θα είναι διαθέσιμα για την Πολεμική Αεροπορία το 2027.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί επίσης κριτική στις αναφορές του πρωθυπουργού για τις αμυντικές δαπάνες, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «πανηγύρισε» επειδή η Ελλάδα δαπανά το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ για την άμυνα, χωρίς – όπως υποστηρίζει – να εξηγήσει από ποιους τομείς αφαιρούνται οι απαραίτητοι πόροι για τη χρηματοδότηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «κομπάρσο των διεθνών εξελίξεων», γεγονός που, κατά την εκτίμησή του, έχει επιπτώσεις στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Παράλληλα, τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται μια συνεκτική εθνική στρατηγική και μια ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι αυτή η προσέγγιση εφαρμόστηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), όταν – όπως αναφέρει – η Ελλάδα αναβαθμίστηκε σε πυλώνα ειρήνης και συνεργασίας μέσω στρατηγικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...