Τελευταία νέα
Ιός Δυτικού Νείλου: 5 θάνατοι και 58 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι ΕΛ.Α.Σ: Ο λογαριασμός βγαίνει – Η κυβερνητική αριθμητική όχι Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το τελικό «deal» – 11+3 εκατ. ευρώ προς την Τζιρόνα για τον Ουναΐ Μάλτα: Αθώος κηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Φένεκ για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Γκαλίζια Το Εθνικό Σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα: Κατώτατος μισθός 1.000€, ΦΠΑ 6% σε τρόφιμα, φάρμακα χωρίς συμμετοχή ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα Απάντηση ΕΛΑΣ για την κοστολόγηση του προγράμματος: «Ο λογαριασμός βγαίνει – Η κυβερνητική αριθμητική όχι» Θεσσαλονίκη: Αίτημα για 24ωρη λειτουργία του μετρό από στελέχη της ΟΝΝΕΔ στον Χρ. Δήμα ΥΠΟΙΚ για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό, μέτρα με ετήσιο κόστος περίπου 13 δισ. ευρώ Υπουργείο Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια Πηγές Υπουργείου Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε ολόπλευρα το Athens Pride, για μια κοινωνία με πραγματική ισότητα

Την στήριξή του στο Athens Pride 2026 «για μια κοινωνία με πραγματική ισότητα και δικαιώματα για όλες και όλους, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.
Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «η αξιοπρέπεια, η ορατότητα και η ελευθερία όλων των ανθρώπων δεν μπορούν να τίθενται σε διαπραγμάτευση». Το κόμμα επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έκανε το γενναίο βήμα της θεσμοθέτησης του σύμφωνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, ανοίγοντας δρόμους και σπάζοντας ταμπού και στερεότυπα».
«Απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποδαυλίζει συνεχώς τον σεξουαλικό ρατσισμό και τις προκαταλήψεις»
«Η μάχη ενάντια στις διακρίσεις και την ομοφοβία αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποδαυλίζει συνεχώς τον σεξουαλικό ρατσισμό και τις προκαταλήψεις, στεκόμαστε ανοιχτά και υπερήφανα στον αγώνα για την άρση κάθε είδους διακρίσεων. Το πρόσφατο περιστατικό, άλλωστε, με την απόρριψη από πλευράς της ΣΤΑΣΥ ΑΕ της προβολής του Pride στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας δείχνει ότι τα ζητήματα αυτά κάθε άλλο παρά έχουν λυθεί» αναφέρει, εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης: «Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε πως η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετάνιωσε για το δικό της νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και, αμέσως μετά την υπερψήφισή του, πολλοί βουλευτές και στελέχη της ζητούν ακόμα και την ακύρωσή του».
«Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Athens Pride και στην πορεία, που ξεκινά στις 7 μ.μ. από την Πλατεία Συντάγματος» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...