Τελευταία νέα
Προκόπης Παυλόπουλος: Οι Τούρκοι θα έχουν την ίδια τύχη με την Τριπολιτσά αν θίξουν έστω μια σπιθαμή της Ελλάδας ΜέΡΑ25 για Εξάρχεια: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το μετρό σε εργαλείο διάλυσης μιας γειτονιάς Φοβούνται, είναι πανικόβλητοι… «Βέλη» Σβίγκου για το σκάνδαλο των υποκλοπών: «Το κράτος δεν είναι τσιφλίκι του Μητσοτάκη, ό,τι και να κάνει δεν μπορεί να κρυφτεί» Γ. Βαρουφάκης: «Καθήκον της Αριστεράς είναι να αντιπαλεύει τον Καθεστωτικό Μνημονιακό Λαϊκισμό» Σκάνδαλο υποκλοπών-Νέα ερωτήματα για τη στάση της ΕΥΠ: Στα «κρυφά» από την Εξεταστική έγγραφο για επαφές υπαλλήλου σε έκθεση, με σπόνσορα την Intellexa, που εμπορευόταν το κακόβουλο λογισμικό Predator Μ. Κριθαρίδης: «Η κυβέρνηση μετέτρεψε το μετρό σε εργαλείο διάλυσης μιας γειτονιάς» Δ. Παπαδημούλης: «Η συγκάλυψη των παρακρατικών μεθοδεύσεων δεν θα περάσει» ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των γυναικών του Ιράν Οργή ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία στα Εξάρχεια: Επαναφορά του σχεδιασμού του 2019 ζητά ο Νίκος Φίλης (vid) Τσακαλώτος: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει “το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε” μπορεί να μας εξηγήσει το “εμείς”»; Ευ. Τσακαλώτος: Tο μαξιλάρι και ο Μητσοτάκης Π. Σκουρλέτης: «Έχουμε ανάγκη κυβερνήσεις ισχυρής δημοκρατικής νομιμοποίησης και προγραμματικών συγκλίσεων»

Συστάθηκε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

 Μάρτιος  13, 2022

Συστάθηκε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας -  Politispress - Η έγκυρη ενημέρωση online

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1075) η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, για τη Σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.

Για τη σύσταση του Ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε., πόρων ύψους είκοσι ενός εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (21.500.000€).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η σύναψη της συμφωνίας χρηματοδότησης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε., που θα αναλάβει ρόλο διαχειριστή του Ταμείου.

Με την υπογραφή της συμφωνίας, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής των Τραπεζών που θα συμμετέχουν στο χρηματοδοτικό εργαλείο, οι οποίες, με πόρους του ΠΑΑ 2014-2020, θα χορηγούν δάνεια επιμερισμένου κινδύνου ύψους από 3.000€ έως 25.000€,προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Το ΠΑΑ θα χρηματοδοτεί άτοκα το 50% του κεφαλαίου κάθε νέου δανείου που θα χορηγείται και ως εκ τούτου το τελικό επιτόκιο του δανείου θα είναι μειωμένο κατά 50%. Επιπλέον, προβλέπεται η επιδότηση επιτοκίου, καθώς και η δυνατότητα επιχορήγησης ανά δάνειο για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στους τελικούς αποδέκτες.

Η ενεργοποίηση του σημαντικού αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας μας, μέσω της  διευκόλυνσης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση των αγροτών και των μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Διαβάστε επίσης...