Τελευταία νέα
Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας» «Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές και το Κράτος Δικαίου δεν πάνε μαζί Γ.Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα Γ.Μυλωνάκης: Δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό»
Thepressproject.gr

Σωκράτης Φάμελλος: «Η απάντηση στη δυστοπία Μητσοτάκη πρέπει να είναι προοδευτική»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα libre.gr, τόνισε την ανάγκη ενότητας του προοδευτικού χώρου και καταδίκασε την κυβέρνηση της ΝΔ ως διεφθαρμένη και αναποτελεσματική.«Η κυβέρνηση των σκανδάλων και της ακρίβειας πρέπει να φύγει άμεσα», δήλωσε ο κ. Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρώπη, περιορισμένη αγοραστική δύναμη και υψηλή φορολογία εργασίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα και θα εμπνεύσει τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε σαφή την πρόθεση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, προοδευτικά κινήματα και πολιτικά πρόσωπα όπως ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου προοδευτικού ψηφοδελτίου χωρίς κομματικούς εγωισμούς.
Σχετικά με το αγροτικό ζήτημα, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε λύσεις στις ανάγκες των αγροτών και χαρακτήρισε υπεκφυγή τη δικαιολογία περί περιορισμένου δημοσιονομικού χώρου. «Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν κονδύλια για το αγροτικό ρεύμα, ενώ τα υπερκέρδη της ΔΕΗ ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ», τόνισε, προτείνοντας τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής με συμμετοχή παραγωγών, επιστημονικής κοινότητας και φορέων της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης σε αλλαγές στην ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι η διαγραφή του κ. Φαραντούρη οφείλεται σε ανάρμοστη δημόσια συμπεριφορά και έλλειψη δέσμευσης προς το κόμμα.
Τέλος, επισήμανε τον κίνδυνο ανόδου ακροδεξιών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τονίζοντας ότι η προοδευτική απάντηση πρέπει να προστατεύει τη δημοκρατία, τα κοινωνικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου. «Η λύση απέναντι στην αποτυχημένη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ούτε η ακροδεξιά, ούτε η απαξίωση της πολιτικής», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...