Τελευταία νέα
AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Ακρίτα, για την μη ψήφισή της στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής: “Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο” Αλεπούδες εντοπίστηκαν γύρω από το ΟΑΚΑ – Η ανακοίνωση της διοίκησης: «Δεν ταΐζουμε, δεν ενοχλούμε» Ν. Κεραμέως: Μνημείο πολιτικού θράσους η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τις συντάξεις χηρείας ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση» Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ
Kosmoslarissa.gr

Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για Καραμανλή

Μέλη του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 28.02.2023» κατέθεσαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι, δεδομένων των 57 νεκρών και της πλήρους γνώσης του υπουργού για την επικίνδυνη κατάσταση του σιδηροδρόμου, οι κατηγορίες πρέπει να αναβαθμιστούν σε διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία, αντί μόνο παράβαση καθήκοντος.

«Είναι προκλητικό με 57 νεκρούς ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, να παραπέμπεται  αποκλειστικά για παράβαση καθήκοντος. Έστω τώρα να αναβαθμιστεί η κατηγορία τόσο ως προς τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών όσο και ως προς την ανθρωποκτονία. Γιατί η άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην οποία λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της παντελούς έλλειψης των απαραίτητων συστημάτων ασφαλείας ήταν σε πλήρη γνώση του. Όφειλε να το γνωρίζει ως υπουργός, κι ας το αρνείται επίμονα. Δεν ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους και υπηρεσιακούς παράγοντες των εμπλεκόμενων φορέων; Δεν διάβασε τις δεκάδες εξώδικες δηλώσεις – καταγγελίες φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων; Δεν άκουσε για το πλήθος των  άλλων ατυχημάτων ή/και δυστυχημάτων που συνέβαιναν στο σιδηροδρομικό δίκτυο; Υπήρξαν δραματικές εκκλήσεις, που προέβλεπαν ακόμα και την επέλευση ενός μεγάλου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Συλλόγου.

«Ο κ. Καραμανλής ήξερε, γνώριζε, και συνειδητά επέλεγε όπως και οι προκάτοχοί του να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος ως ωρολογιακή βόμβα για να στηρίζονται τα κέρδη των ομίλων. Γι’ αυτό δεν έλαβε κανένα απολύτως μέτρο, αποδεχόμενος τελικά το ενδεχόμενο για μια τέτοια σιδηροδρομική τραγωδία. Γι’ αυτό στήθηκε όλη αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης από την πρώτη στιγμή», υποστηρίζει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 28.02.2023 και ζητά «να αναβαθμιστεί άμεσα η κατηγορία για τον Υπουργό, να μην τη γλυτώσει όπως όλοι οι προηγούμενοι που κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86, το οποίο πρέπει τώρα να καταργηθεί και να δικάζονται οι υπουργοί όπως όλοι οι πολίτες» τονίζεται.

enikos.gr
Το άρθρο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για Καραμανλή εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...