Τελευταία νέα
Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για «σεξιστική συμπεριφορά» προς τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου Ανησυχία: Στον Ευαγγελισμό η Μαρέβα Γκραμπόφσκι από το νοσοκομείο Λάρισας Συνέχεια στην κόντρα Δουδωνή – Χιώτη: «Καταγγείλτε με στις φιλοζωικές, είχα κυνηγήσει μία γάτα» Ε.Ράπτη: «Πίσω από το χάσμα στις αμοιβές ανδρών-γυναικών, κρύβονται σωρευτικές ανισότητες» Bloomberg: Αθήνα και Παρίσι ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους Κασσελάκης: Θέτει θέμα πτυχίου και για τον Μαρκόπουλο -Σκληρή απάντηση ΟΠΕΚΕΠΕ : Η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για Τάσο Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπο Αθανασίου Εξώδικο Δουδωνή στον διευθυντή του ΣΚΑΙ 100.3- Ρουσφετολογικές αναφορές Bloomberg: Ελλάδα και Γαλλία ανανεώνουν για 5 χρόνια την αμυντική τους συμφωνία Ένταση στον αέρα: η επίπληξη Κυρανάκη προς την Καραμήτρου για τους μορφασμούς (βίντεο) Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Hussein al-Sheikh ΚΚΕ: Υποκριτικές οι δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη και όσων εδώ και χρόνια έχουν φορέσει φωτοστέφανο στην ΕΕ
Vipnews.gr

Σώτη Τριανταφύλλου: Παρουσίασε το νέο της βιβλίο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου «Φασισμός, η ιστορία μιας ιδεολογίας», σε συνδιοργάνωση των Public και των εκδόσεων Πατάκη.
Η συγγραφέας συνομίλησε με την Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Επίτροπο της Ε.Ε. και πρώην υπουργό, σε μια ουσιαστική και ζωντανή συζήτηση γύρω από τη γένεση, την εξέλιξη και τη διαχρονική παρουσία της φασιστικής ιδεολογίας. Αφορμή στάθηκε το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου, το οποίο επιχειρεί με σαφήνεια και κριτική ματιά να φωτίσει τις πτυχές, τις αντιφάσεις και τις παρεξηγήσεις γύρω από τον φασισμό.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναδείχθηκαν ζητήματα όπως οι διαφορές και οι ομοιότητες φασισμού και ναζισμού, οι διανοητικές ρίζες της ιδεολογίας, καθώς και οι σχέσεις της με φαινόμενα όπως ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός και ο αυταρχισμός, που εξακολουθούν να επανεμφανίζονται σε σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά συμφραζόμενα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γιατί ο φασισμός, αν και προϊόν συγκεκριμένων ιστορικών συνθηκών, συνεχίζει να μας απασχολεί και στον 21ο αιώνα.
Το κοινό παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον τη συζήτηση, η οποία ανέδειξε το βιβλίο ως ένα χρήσιμο εργαλείο κατανόησης ενός φαινομένου που εξακολουθεί να «στοιχειώνει» τον δημόσιο λόγο και την πολιτική σκέψη.
Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: papadakispress / Αλέξανδρος Παύλου

The post Σώτη Τριανταφύλλου: Παρουσίασε το νέο της βιβλίο appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...