Τελευταία νέα
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, αναφορές για εκρήξεις [εικόνες] Βανς για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Κάποιες φωνές μιλούν εμμονικά για τις ατέλειές του έθνους μας» Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό ΕΛΑΣ για ΚΥΑ Μετανάστευσης: ”Η Πολιτεία ζητάει από τους δικηγόρους να γίνουν κυνηγοί κεφαλών” Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 2.954 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς – Καταστράφηκαν 856 κτίρια Πτώση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι: «Τραντάχτηκε όλο το σπίτι, έπεσε μεγάλο κομμάτι τοίχου πάνω στον γείτονα» [βίντεο] Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: Κάνει το αυτόκλητο πορτιέρη στο νέο εγχείρημα Θεσσαλονίκη: Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Ωραιόκαστρο – Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: «Κάνει τον αυτόκλητο πορτιέρη στο κόμμα Τσίπρα» Μήνυση Φρονιμάκη κατά Καρυστιανού: «Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» Τραμπ στο Axios για κηδεία Χαμενεΐ: «Είναι όλοι εκεί, με ένα πλήγμα θα τους εξοντώναμε»
Indicator.gr

Σ. Ζαχαράκη: Χτίζουμε την Ελλάδα ως διεθνή περιφερειακό και ακαδημαϊκό κόμβο

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής του υπουργείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το να καταστεί η χώρα αρχικά περιφερειακός και εν συνεχεία διεθνής ακαδημαϊκός κόμβος.
«Η Ελλάδα μπορεί πράγματι να αποτελέσει έναν εκπαιδευτικό προορισμό, ο οποίος μπορεί πράγματι να προσελκύσει ξένους αλλά και να κρατήσει στην Ελλάδα Ελληνίδες και Έλληνες φοιτητές», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία της με την οποία άνοιξε η εκδήλωση με τίτλο «Διεθνοποίηση και Εξωστρέφεια – Η Ελλάδα ως Ακαδημαϊκός Κόμβος», που διοργανώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.
Στο επίκεντρο εκδήλωσης βρέθηκαν οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και τη διευκόλυνση της διεθνοποίησης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, καθώς και ησυμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης για την υποστήριξη αυτών.
«Χτίζουμε την Ελλάδα ως περιφερειακό και διεθνή ακαδημαϊκό κόμβο», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη και επισήμανε ότι η διεθνοποίηση είναι ο τρόπος με τον οποίο αναβαθμίζεται το ελληνικό πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων μέσω των συνεργασιών με πανεπιστήμια του εξωτερικού, της προσέλκυσης ερευνητών και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά δίκτυα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Ζαχαράκη στο ακαδημαϊκό προσωπικό της Ελλάδας, καθώς, όπως είπε, είναι εκείνο που «δόμησε την απαραίτητη μαγιά για να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για τις ευρωπαϊκές συμμαχίες πανεπιστημίων, για τις νέες ακαδημαϊκές και ερευνητικές υπηρεσίες και για τη διεθνοποίηση και την αριστεία που προχωρούν μαζί».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί:
-Για τη διεθνοποίηση: 70,1 εκατ. ευρώ (για κοινά μεταπτυχιακά, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών, διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες, προσέλκυση διεθνών φοιτητών)
The post Σ. Ζαχαράκη: Χτίζουμε την Ελλάδα ως διεθνή περιφερειακό και ακαδημαϊκό κόμβο appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...