Ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, τοποθετήθηκε ανοιχτά σε μία σειρά από ζητήματα που απασχόλησαν έντονα τη φετινή διοργάνωση, από την παρουσία των καμερών και τη διαμόρφωση του προγράμματος αγώνων, μέχρι το αιώνιο δίλημμα του ανοιχτού ή κλειστού οροφής.
Με αφορμή το ξέσπασμα της Κόκο Γκοφ, μετά τον αποκλεισμό της από την Ελίνα Σβιτολίνα, με την Αμερικανίδα να σπάει τη ρακέτα της εντός του χώρου των αθλητών στον οποίον έχουν τοποθετηθεί κάμερες, ο Τάιλι ξεκαθάρισε: “Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να ακούμε τους παίκτες. Θέλουμε να καταλάβουμε τι χρειάζονται και τι θέλουν. Αυτή είναι η βασική ερώτηση.”
Τόνισε, ωστόσο, πως υπάρχουν όρια: “Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην προώθηση του παίκτη και του τουρνουά και στην τοποθέτηση των καμερών. Υπάρχουν πολλές περιοχές όπου δεν έχουμε κάμερες: τα αποδυτήρια, η αίθουσα προπονητών, η αίθουσα προπόνησης, η αίθουσα αποκατάστασης, η αίθουσα ξεκούρασης.”
Ενώ κατέληξε λέγοντας: “Θέλουμε να φέρουμε τον παίκτη όσο πιο κοντά γίνεται στον θεατή, γιατί αυτή η εμπειρία αρέσει πολύ στο κοινό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή, αν και είναι πολύ λεπτή.”
Ανοιχτή ή κλειστή οροφή;
Για το θέμα της οροφής στα γήπεδα, ο Τάιλι παραδέχθηκε ότι ακόμη αναζητείται η ιδανική λύση: “Είναι άλλη μία καλή ερώτηση, την οποία έχουμε μεταφέρει στους παίκτες. Κάποιοι προτιμούν ξεκάθαρα να παίζουν σε ανοιχτό γήπεδο και αυτό έχει νόημα, αφού πρόκειται για outdoor τουρνουά.”, για να προσθέσει λέγοντας: “Με κλειστή οροφή οι συνθήκες αλλάζουν, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την κλείνουμε όταν η ζέστη φτάνει στο ανώτατο όριο. Αν με ρωτάς προσωπικά, θα ήθελα να κλείνει πολύ νωρίτερα, αλλά χρειαζόμαστε τη συμφωνία της πλειοψηφίας των παικτών. Ακόμα μελετάμε τις επιλογές.”
The post Τάιλι για κάμερες: “Θέλουμε να φέρουμε τον παίκτη πιο κοντά στον θεατή” appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
