Τελευταία νέα
Χανιά: 94χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του – Νοσηλεύεται τραυματισμένος Καρκίνος στο πάγκρεας: Εγκρίθηκε από τον FDA το πρωτοποριακό φάρμακο που διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο δράστης – Η παθολογική ζήλια του για την 44χρονη Συνάντηση Μητσοτάκη με την υποψήφια για το αξίωμα της νέας γενικής γραμματέως του ΟΗΕ Η Ρωσία κατασκευάζει 4 πυρηνικoύς σταθμούς στο Ιράν, πάγωσαν ΗΠΑ και Ισραήλ Τραμπ: ο… αλογομούρης πρόεδρος: Οι επενδύσεις στη SpaceX και τα «πολεμικά» κέρδη από πετρελαϊκές εταιρείες Κρήτη: Λέμβος με 60 μετανάστες ανοιχτά των Καλών Λιμένων Ερντογάν : ”Πάρτε το απόφαση , εχθροί και φίλοι , η ιστορία ξαναγράφεται στην περιοχή μας”-Μόνο με συνεννόηση η ηλεκτρική διασύνδεση Ο Κόντης ζητά συγκέντρωση από τους παίκτες του ΟΦΗ: «Πλεονέκτημα το 3-0 αλλά δεν μας δίνει την πρόκριση» Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Β. Παπαγεωργόπουλος καλείται να καταβάλει 8,2 εκατ. ευρώ για το έλλειμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης «Πόσες γυναίκες πρέπει ακόμη να δολοφονηθούν;» – Σφοδρή επίθεση ΕΛ.Α.Σ. στην κυβέρνηση «Νιώθω δικαιωμένη για το παράσημο»: Η Ακρίτα απαντά για την άρνηση της ΝΔ να τη στηρίξει
Kosmoslarissa.gr

Τέμπη – Δικηγόροι μοιραίου σταθμάρχη: Το δημόσιο είχε γνώση των κινδύνων, ήταν το εύκολο θύμα

Τις ευθύνες του δημοσίου για το έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξαν οι συνήγοροι του μοιραίου σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά, στη σημερινή δίκη που διεξάγεται στο Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι δικηγόροι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη στάση του δημοσίου στη δίκη και συγκεκριμένα στη δήλωση παράστασης προς υποστήριξης της κατηγορίας για τον εντολέα τους, άλλους δύο σταθμάρχες και έναν επιθεωρητή.

Μάλιστα, την χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη και αβάσιμη. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το documentonews.gr οι συνήγοροι του σταθμάρχη τόνισαν ότι ο ΟΣΕ λειτουργούσε επί χρόνια χωρίς συστήματα ασφαλείας και υποστελέχωση, ενώ υπενθύμισαν ότι το ίδιο το δημόσιο είχε την εποπτεία του σιδηροδρόμου.

«Το ελληνικό δημόσιο είχε γνώση των κινδύνων. Έχει συμβάλει στην δυστύχημα μέσω παραλείψεων», πρόσθεσαν. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη συγγενής θύματος και ζήτησε να αναφέρονται στην τραγωδία ως έγκλημα και όχι σαν δυστύχημα.

Οι δικηγόροι του Σαμαρά υπογράμμισαν ότι το δημόσιο φαίνεται από τη δικογραφία να συνδέεται με τις αιτίες της τραγωδίας και σημείωσαν ότι από την πρώτη στιγμή έγινε «επιπόλαιη αναζήτηση ευθυνών». «Ήταν το εύκολο θύμα. Ότι έγινε δεν ήταν προϊόν μιας μεμονωμένης πράξης. Οι σταθμάρχες βρέθηκαν να επιχειρούν με βασικές ελλείψεις συστημάτων ασφαλείας» πρόσθεσαν.

Συγγενής θύματος υπενθύμισε σε εκείνο το σημείο ότι ο ίδιος ο Βασίλης Σαμαράς επέλεξε και επιδίωξε να βρεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

kosmoslarissa.gr
Το άρθρο Τέμπη – Δικηγόροι μοιραίου σταθμάρχη: Το δημόσιο είχε γνώση των κινδύνων, ήταν το εύκολο θύμα εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...