Τελευταία νέα
Προεκλογική φιέστα Μητσοτάκη από τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις απειλές των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία Το ΥΠ.ΕΞ. καταδικάζει «απερίφραστα» τις απειλές των Χούθι – «Θεμελιώδης προτεραιότητα» η προστασία της ναυσιπλοΐας Κ. Μητσοτάκης: Νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια, η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών έρχονται πρώτες «Προστατευόμενο τοπίο» το όρος Βέρνον-Βίτσι Άδ. Γεωργιάδης: “Ας μιλήσουμε επιτέλους για τον Σαλμά και τον πραγματικό του ρόλο στην σκευωρία Novartis” Δολοφονία Γεωργίου: Στον εισαγγελέα ο 28χρονος – Οι ισχυρισμοί του στο νοσοκομείο και η πώληση του laptop του δικηγόρου ΠΑΣΟΚ: «Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη, το ETCS δεν λειτουργεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους» Θρίλερ στην Σύρο: Νεαρή γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή με τραύματα από μαχαίρι – Πληροφορίες για μία σύλληψη Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας Γιώργος Παπανδρέου: Η ξεχωριστή έκκλησή του από την Ολομέλεια – «Να γράψουμε μαζί το Σύνταγμα των παιδιών μας» Μητσοτάκης από Γρεβενά: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων και των κενών υποσχέσεων ανήκει στο παρελθόν» – Live η ομιλία στην τελετή παράδοσης του αυτοκινητόδρομου Ε-65
Efsyn.gr

Ταυτοποιήθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» 24 σπίτια στην Αττική – Πάνω από 860.000 η λεία της

Στη διακρίβωση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας φέρονται να διέπραξαν 24 διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες σε διάφορα προάστια της Αθήνας με τη συνολική λεία να ξεπερνά τις 865.000 ευρώ, προχώρησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής της Αστυνομίας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ταυτοποιημένων ατόμων, ηλικίας 21, 27, 30, 31, 33 και 41 ετών, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2025, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε κατοικίες και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν οικισμό στα Άνω Λιόσια, ενώ κινούνταν με όχημα που είχαν μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Αφού εντόπιζαν τους στόχους τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία κεντρικές εισόδους και μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα από τις κατοικίες.
Για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρισμένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα (ghost phones), τις οποίες άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, χαρακτηριστικό τής δράσης της οργάνωσης ήταν ότι τα μέλη της πραγματοποιούσαν διαδοχικές διαρρήξεις μέσα στην ίδια νύχτα, ενώ σε μία περίπτωση αφαίρεσαν τη σειρήνα συναγερμού κατοικίας και την τοποθέτησαν μέσα σε κουβά με νερό, προκειμένου να την απενεργοποιήσουν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 24 διαρρήξεις σε κατοικίες στις περιοχές:

Παιανίας,
Κορωπίου,
Γλυφάδας,
Βούλας,
Βριλησσίων,
Νέας Πεντέλης,
Μελισσίων,
Κηφισιάς,
Παλλήνης,
Γλυκών Νερών,
Βάρκιζας,
Βουλιαγμένης και
Γέρακα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οργάνωσης είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...