Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τη φυσική του κατάσταση, την ιδιαίτερη σχέση του με το κινεζικό κοινό, τις προσδοκίες που εξακολουθεί να έχει από τον εαυτό του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται πλέον τις ήττες.
Παρά την ηλικία και όσα έχει ήδη κατακτήσει, ο Τζόκοβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει στο τουρ απλώς και μόνο για την εμπειρία ή την επαφή με το κοινό.
«Ποτέ δεν έχει να κάνει μόνο με την απόλαυση. Αν ήθελα απλώς να απολαμβάνω το κοινό, θα μπορούσα να παίζω αγώνες επίδειξης. Αγωνίζομαι σε ένα επαγγελματικό τουρνουά επειδή θέλω επίσης να κερδίσω. Αυτό είναι πραγματικά το βασικό κίνητρο: να αγωνιστώ και να νικήσω τον παίκτη που έχω στην άλλη πλευρά του φιλέ εκείνη την ημέρα και να προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται στο τουρνουά».
Στο συγκεκριμένο στάδιο της καριέρας του, ο Τζόκοβιτς παραδέχεται ότι επιλέγει πλέον προσεκτικά τις διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει.
«Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου έχει επίσης σημασία να επιλέγω τα τουρνουά στα οποία απολαμβάνω να παίζω, στα οποία είχα επιτυχίες στο παρελθόν και στα οποία αισθάνομαι ότι οι φίλαθλοι με υποδέχονται με θετικό τρόπο. Τις προηγούμενες σεζόν προσπάθησα να το εντάξω στο πρόγραμμά μου, αλλά τελικά συνέβη να μπορέσω να αγωνιστώ μόνο στη Σαγκάη. Φέτος το Πεκίνο βρισκόταν στη λίστα των προτεραιοτήτων μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».
«Φυσικά, αν επιπλέον μπορείς να αγωνίζεσαι σε ένα μέρος όπου αισθάνεσαι άνετα λόγω των συνθηκών, της υποστήριξης του κοινού και της ατμόσφαιρας, όλα αυτά συμβάλλουν στο να μπορείς να αποδώσεις ακόμη καλύτερα. Πάντα έχω προσδοκίες από τον εαυτό μου. Μετά την καριέρα που είχα, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το να περνάω τους πρώτους γύρους ενός τουρνουά και να αισθάνομαι ικανοποιημένος με αυτό. Πάντα φιλοδοξώ να φτάνω στους τελευταίους γύρους κάθε τουρνουά στο οποίο αγωνίζομαι. Τώρα δεν είναι διαφορετικά και έτσι θα συνεχίσει να είναι όσο εξακολουθώ να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο».
Και συνέχισε, εξηγώντας τη νοοτροπία που εξακολουθεί να τον χαρακτηρίζει όταν μπαίνει στο γήπεδο: «Προφανώς, όταν βρίσκεσαι εκεί έξω είσαι πολεμιστής, είσαι ανταγωνιστής. Δεν θέλεις να χάσεις. Θέλεις να κερδίσεις. Προσπαθείς να κάνεις απολύτως ό,τι περνά από το χέρι σου. Αν ο άλλος παίκτης ήταν καλύτερος, τότε πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις. Το καλό με το τένις είναι ότι πάντα εμφανίζεται μια νέα ευκαιρία. Πρακτικά κάθε εβδομάδα υπάρχει ένα τουρνουά. Η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή είναι λίγο-πολύ η νοοτροπία. Γυρίζεις σελίδα, κάνεις επανεκκίνηση και αντιμετωπίζεις το επόμενο τουρνουά προσπαθώντας να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό».
CHINA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (+5h)
The post Τζόκοβιτς: «Αν ήθελα απλώς να απολαμβάνω το κοινό, θα έπαιζα σε αγώνες επίδειξης» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
