Τελευταία νέα
Nations League: «Όρθια» η Ιταλία στο Παρίσι, θρίαμβοι για Βέλγιο και Πολωνία Ενωτικός Δένδιας από τον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη – Ποτέ δεν πλήγωσα τη ΝΔ» Η κακοκαιρία κλείνει τους δρόμους στην Κρήτη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων Καύσιμα: Ο εκβιασμός Τραμπ και οι χαοτικές διαπραγματεύσεις για το ντίζελ που δίχασαν και εξόργισαν τους Ευρωπαίους Παναθηναϊκός: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι και «3 στα 3» στη Euroleague Αλ. Τσίπρας: «Μια χώρα που δεν παράγει δεν έχει ελπίδα» – Τι είπε στη συνάντηση με τους αλιείς Στήριξη Ρούμπιο σε Γκιλφόιλ και Κάθετο Διάδρομο- “Εκτιμούμε το έργο της” Λιακούλη κατά Μητσοτάκη: «Τεμάχισαν τον Όλυμπο – Απέκλεισαν τη Θεσσαλία» Διαρροή e-mail αποδήμων: Τι αποζημίωση πήρε πολίτης από το Δημόσιο Στο πλευρό των αλιέων ο Τσίπρας: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου Εντυπωσιακή η συγκέντρωση Δένδια στον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη» [βίντεο] Γρ. Θεοδωράκης: “Να μπει τέλος στο πάρτι της διαφθοράς και των απευθείας αναθέσεων”
Tennis24.gr

Τζόκοβιτς: Η τολμηρή αλλαγή που θα έκανε στο τένις (vid)

Η συζήτηση για το μέλλον του τένις και τις αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν το άθλημα πιο ελκυστικό για το τηλεοπτικό κοινό και τις νεότερες γενιές παραμένει ανοικτή. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καταθέτοντας τη δική του πρόταση για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.
Ο 24 φορές πρωταθλητής Grand Slam συμμετείχε σε εκδήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ρωτήθηκε ποια αλλαγή θα έκανε στο τένις αν είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος.
«Θα έπρεπε να αλλάξουμε το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων. Να μην παίζουμε σετ στα έξι games, αλλά στα τέσσερα. Ίσως και χωρίς advantage στο 40-40. Τα ματς να κρίνονται σε best-of-five σετ, αλλά με λιγότερα games. Να διατηρούμε τους αγώνες μέσα σε ένα χρονικό παράθυρο δύο ωρών. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους» είπε ο Νόλε στον influencer Νικ Κουτράκος.
Οι προτάσεις του Σέρβου δεν αποτελούν κάτι εντελώς καινούργιο. Τα τελευταία χρόνια το ATP εξετάζει διάφορες αλλαγές με στόχο να κάνει το άθλημα πιο γρήγορο, πιο εύκολα κατανοητό και περισσότερο ελκυστικό για το τηλεοπτικό κοινό, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Next Gen ATP Finals, τα οποία λειτουργούν ως «εργαστήριο» δοκιμών για νέους κανονισμούς. Μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση δοκιμάστηκαν το παιχνίδι στα τέσσερα games ανά σετ, το no-ad scoring, το shot clock, η κατάργηση των κριτών γραμμών υπέρ του ηλεκτρονικού συστήματος, αλλά και άλλες καινοτομίες, αρκετές από τις οποίες υιοθετήθηκαν αργότερα και στο ATP Tour.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Nick Coutracos (@nick.knows.ball)

The post Τζόκοβιτς: Η τολμηρή αλλαγή που θα έκανε στο τένις (vid) appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...