Τελευταία νέα
Απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα από το Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Δύσκολο στοίχημα για τη ΝΔ η Μακεδονία Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Η 43χρονη είχε έρθει στο χωριό για τα γενέθλια της κόρης της – Της είχε στήσει καρτέρι ΠΑΣΟΚ: «Η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο ως μηχανισμός αντίδρασης – Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους δείκτες επιλεκτικά για να κάνει αποτίμηση της πολιτικής της» Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι σκοτώθηκε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, δεν είναι νεκρός» Δημοσκόπηση Pulse: Ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια Ερντογάν: «Η ιστορία ξαναγράφεται στην περιοχή μας» – Έκανε λόγο για τον «αιώνα της Τουρκίας» Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ο 53χρονος είχε συλληφθεί πριν 4 χρόνια για ενδοοικογενειακή απειλή Πυρκαγιά στο Νεοχώρι Πρέβεζας: Ήχησε το 112, σηκώθηκαν εναέρια μέσα Οι τράπεζες μετέτρεψαν κάθε κίνηση σε χαράτσι με τη συνενοχή του Μαξίμου Την αλήθεια ρε… ΑΕΚ: Οπαδοί της Λέφσκι έρχονταν με… μαχαίρια και σουγιάδες για να δουν τον αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια [εικόνες] Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα θρηνεί για τη Ντόλι Πάρτον – «Έφυγε» ένα ίνδαλμά της
Efsyn.gr

Την αλήθεια ρε…

Αυτό που συμβαίνει στην Κυψέλη με τα έργα του Μετρό δεν συνιστά εικόνα σοβαρού κράτους. Η κυβέρνηση και η εταιρεία που εκτελεί το έργο έκρυβαν επί μήνες το πρόβλημα παρ’ όλο που από τον περασμένο Μάρτιο είχαν διαπιστωθεί καθιζήσεις κτιρίων, ρηγματώσεις σε τοίχους, παράθυρα και πόρτες να σφηνώνουν και οικοδομές να ξεκολλούν στους αρμούς μεταξύ τους.
Επρεπε να συμβεί η κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα-ευτυχώς χωρίς θύματα- για να κινηθεί η Δικαιοσύνη για όσα συνέβαιναν στην Κυψέλη. Αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να βγει κάποιος υπεύθυνος να αναλάβει την ευθύνη και να ενημερώσει τους πολίτες με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Ενημέρωση δεν υπήρξε παρ’ όλο που η εταιρεία Ελληνικό Μέτρο είχε διακόψει στα μουλωχτά τη λειτουργία του μετροπόντικα 70 μέρες πριν συμβεί η κατάρρευση στα Πετράλωνα, δηλαδή από τις 5 Μαΐου 2026.
Το γεγονός της ολοκληρωτικής διακοπής της λειτουργίας του μετροπόντικα η διοίκηση της Ελληνικό Μετρό το έκρυψε ακόμα και από τη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων, Θανάσης Καμπαγιάννης. Στο απαντητικό έγγραφό της, που έχει ημερομηνία 13 Μαΐου 2026, ώστε η κυβέρνηση να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη διαρροή τσιμεντολάσπης, η εταιρεία ισχυρίζεται πως όλα βαίνουν καλώς. Αλλά ο μετροπόντικάς είχε σταματήσει 8 ημέρες πριν.
Ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε τώρα, μετά τα όσα έχουν συμβεί. Ακόμα και ο δήμαρχος Αθηναίων, που πρέπει να γνωρίζει υπεύθυνα τα ζητήματα της πόλης που διοικεί, όπως ο ίδιος αποκάλυψε έχει ενημέρωση που λαμβάνει με μεγάλη καθυστέρηση, αποσπασματική και με το σταγονόμετρο και κυρίως εμπιστευτική.
Είναι φανερό πως όλα αυτά γίνονται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Αναμφίβολα η εταιρεία έχει τεράστιες ευθύνες για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά η χώρα δεν κυβερνιέται από εταιρείες. Κυβερνιέται από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του.
Αυτοί όφειλαν και οφείλουν να πουν στον ελληνικό λαό και στους κατοίκους της Κυψέλης όλη την αλήθεια. Διάλεξαν όμως την ομερτά μέσα στην οποία ενέταξαν και την εταιρεία κατασκευής του έργου. Κατέφυγαν και πάλι στα απόρρητα και στις εμπιστευτικές κινήσεις και αναφορές. Οπως έκαναν και με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οπως κάνουν πάντα εκεί που τα κάνουν θάλασσα ή προκύπτουν σοβαρές δικές τους ευθύνες.
Η αλήθεια δεν τρομοκρατεί τους πολίτες. Η αλήθεια διαπαιδαγωγεί και διαμορφώνει ανθρώπους με συνείδηση και υπεύθυνη συμπεριφορά. Δυστυχώς όμως αυτό το αυτονόητο έχει καταντήσει ζητούμενο: Την αλήθεια ρε… Την αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...