Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Πετούσαν μπάζα και πίσσα σε χωράφι στη Θέρμη – Δύο συλλήψεις για ρύπανση περιβάλλοντος Συναγερμός στην Πάτρα: Απειλή για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο – Εκκενώθηκε το κτίριο Κωνσταντοπούλου:”Το βούλευμα ανοίγει τον δρόμο για την παραπομπή Μητσοτάκη”– Σφοδρή επίθεση σε Φλωρίδη Η μεγάλη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα σε ολόκληρη την Ελλάδα Ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι Ηρακλείου πλοίο με 777 επιβάτες – Εμπλοκή κάβου κατά τον απόπλου «Έδεσαν» τα καΐκια τους οι αλιείς: «Σε τρία χρόνια δεν θα τρώτε ελληνικό ψάρι, οδεύουμε στην καταστροφή» [βίντεο] Πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα η απαγόρευση των social media: 10 βασικές ερωτήσεις – απαντήσεις Ομολογία Συρίγου: «Υποχωρήσαμε δύο φορές στην Κάσο» – Καρφιά από την ΕΛΑΣ Σε ισχύ από σήμερα οι νέες ώρες κοινής ησυχίας: Τι απαγορεύεται, οι ποινές για τους παραβάτες Την παραίτηση ή αποπομπή Φλωρίδη ζητάει το ΠΑΣΟΚ: «Φαντασιώνεται πως αποκάλυψε αόρατες συνωμοσίες, ενώ επιχείρησε να καθοδηγήσει τη Δικαιοσύνη» ΠΑΣΟΚ: Ζήτημα διαφάνειας η άμεση παραίτηση ή αποπομπή του Φλωρίδη Κεραμέως: Τηλεργασία σε απομακρυσμένα χωριά με επιδότηση 90% του μισθού και ασφαλιστικές εισφορές για 12 μήνες
Thepressproject.gr

Την παραίτηση ή αποπομπή Φλωρίδη ζητάει το ΠΑΣΟΚ: «Φαντασιώνεται πως αποκάλυψε αόρατες συνωμοσίες, ενώ επιχείρησε να καθοδηγήσει τη Δικαιοσύνη»

Την άμεση παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ζητά το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως «όσο εκκρεμεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπουργός εκείνος που επιβουλεύτηκε την ανεξαρτησία της», αναφορικά με την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών. Σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβήτησε το βούλευμα που παραπέμπει τον πρώην υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο και ακόμη τεσσάρα πρόσωπα στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της αλλοίωσης του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φλωρίδης χαρακτήρισε την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση «πολιτική συνωμοσία» και υποστήριξε ότι αυτή οργανώθηκε με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός αμφισβήτησε ότι το βούλευμα προσδιορίζει συγκεκριμένα ποια στοιχεία χάθηκαν από τις παρεμβάσεις στον τόπο της τραγωδίας. «Το βούλευμα δεν αναφέρει ποια στοιχεία χάθηκαν», δήλωσε, ενώ για την αναφορά του βουλεύματος σε στέρηση κρίσιμου αποδεικτικού υλικού από τους συγγενείς των θυμάτων είπε: «Υπάρχει αναφορά στο τι στερήθηκαν;».
Το Δικαστικό Συμβούλιο, πάντως, στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται στην απομάκρυνση χωμάτων, μπάζων και συντριμμιών από τον χώρο, σημειώνοντας ότι από τις συγκεκριμένες ενέργειες «με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα και κρίσιμες αποδείξεις».
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου» και «φαντασιώνεται πως αποκάλυψε αόρατες συνωμοσίες, ενώ ο ίδιος αν και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός επιχείρησε να καθοδηγήσει τη Δικαιοσύνη βγάζοντας πορίσματα στη Βουλή και τα τηλεοπτικά κανάλια, πριν καν επιληφθεί της έρευνας το δικαστικό συμβούλιο».
«Αποκαλύφθηκε η αναξιοπιστία και η βαθύτατα αντιθεσμική στάση του μετά την παραπομπή Τριαντόπουλου για το μπάζωμα, που σήμερα αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι τελικά έγινε και ίσως συνετέλεσε να χαθούν στοιχεία», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει πως «είναι πλέον ξεκάθαρο πως όσο εκκρεμεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπουργός εκείνος που επιβουλεύτηκε την ανεξαρτησία της». «Είναι ζήτημα διαφάνειας η άμεση παραίτηση ή αποπομπή του», επισημαίνει.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...