Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι Η Νέα Αριστερά ζητά παραίτηση Φαραντούρη: «Προκλητική η μετάθεση της συζύγου στην ΜΕΑ» ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα Μαρκογιαννάκη: «Κύριε Γεωργιάδη, θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον συκοφάντη σύμβουλό σας;» [βίντεο] Σοφιανός για φάρσα σε Ντόκο: Ταύτιση της κυβέρνησης με τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ουκρανίας «Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές Νίκος Σοφιανός: Κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ντόκου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία Στέλιος Κούλογλου για το Pegasus: «Πίσω από την παρακολούθησή μου φαίνεται ελληνικός δάκτυλος» – Σοβαρές αιχμές για την υπόθεση Πολιτικό σύστημα σε αναβρασμό Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα – Ήχησε το 112 Μισθοί Αρχιερέων: Θα παίρνουν από 3.270 έως 4.671 ευρώ – Ξεκινάει τον Αύγουστο η πίστωση Τι είναι εφικτό τελικά για τον Γκουτέρες;
Libre.gr

Τιμή ρεκόρ για την κιθάρα του Ντέιβιντ Γκίλμορ των Pink Floyd – Η πιο ακριβή που πωλήθηκε σε δημοπρασία

Η θρυλική κιθάρα «Black Strat» του Ντέιβιντ Γκίλμορ έγινε η πιο ακριβή που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Το πρώην μέλος των Pink Floyd χρησιμοποίησε το μοντέλο κατά την ηχογράφηση των κλασικών άλμπουμ του συγκροτήματος «The Dark Side Of The Moon» (1973), «Wish You Were Here» (1975), «Animals» (1977) και «The Wall» (1979).

Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης έπαιξε με τη μαύρη Fender Stratocaster – στο σόλο του στο «Comfortably Numb» από τον τελευταίο δίσκο, καθώς και όταν έγραψε τα τραγούδια «Money» και «Shine On You Crazy Diamond».

Η «Black Strat» πωλήθηκε για το τεράστιο ποσό των 14,55 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christie’s της «Συλλογής Jim Irsay» στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Η ιστορία της «Black Strat»

Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ αγόρασε τη συγκεκριμένη Fender Stratocaster το 1970 από το κατάστημα Manny’s Music στο Μανχάταν. Με τα χρόνια, η κιθάρα απέκτησε εμφανή σημάδια χρήσης, όπως γρατσουνιές και φθαρμένη βαφή, αποτέλεσμα των δεκαετιών που αποτελούσε το βασικό του όργανο.

Η «Black Strat» χρησιμοποιήθηκε σε έξι άλμπουμ των Pink Floyd και σε πολλές συναυλίες μεταξύ 1972 και 1983. Την περίοδο αυτή το βρετανικό συγκρότημα δημιούργησε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του, όπως: “The Dark Side of the Moon”, “Wish You Were Here”, “Animals”, “The Wall”, “The Final Cut”.

Σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, ο Γκίλμορ σταμάτησε να χρησιμοποιεί την κιθάρα για περίπου δύο δεκαετίες, προτιμώντας μια άλλη Stratocaster. Την επανέφερε το 2014 για τις ηχογραφήσεις του τελευταίου άλμπουμ των Pink Floyd, “The Endless River”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...