03/04/2026 8:49 πμ.
Την Πέμπτη 2/4 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ενάντια στην εγκληματική ελληνική εξωτερική πολιτική.
Η εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους ιστορικά ειναι μια πολιτική συνέργειας σε γενοκτονίες και δολοφονίες λαών. Από την συμμετοχή στην εκστρατεία της Κριμαίας το 1919 μέχρι και σήμερα το ελληνικό κράτος και η ελληνική αστική τάξη χαρακτηρίζονται από την απόλυτη προσκόλληση στον δυτικό και ειδικότερα στον Αμερικανο-νατοϊκό ιμπεριαλισμό, ειδικά μετά την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Τις δεκαετίες που ακολουθούν την είσοδο στο ΝΑΤΟ ο ελληνικός καπιταλισμός, μέσω της ένοπλης δύναμης του, του ελληνικού στρατού, θα διαπράξει αναρίθμητα εγκλήματα εντός και εκτός των συνόρων του: Από την Ελλάδα της επταετούς αμερικανοκίνητης Χούντας ως την Κύπρο το 1974 και από τη συμμετοχή – στη νέα εποχή του ΝΑΤΟ μετά το 90΄- στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία ως τις πλέον πρόσφατες στη ρωσονατοική σύγκρουση στην Ουκρανία, στις επεμβάσεις στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική και βέβαια στις τελευταίες, στον γενοκτονικό πολεμο ΗΠΑ-Ισραήλ στην Παλαιστίνη και στις επιθέσεις στον Λίβανο, στην Υεμένη, στο Ιράν.
Η χώρα έχει πλέον μετατραπεί σε ένα τεράστιο αμερικανικό στρατόπεδο με νατοϊκές βάσεις σε όλη την επικράτεια. Ειδικά μετά από την τελευταία Ελληνοαμερικανική συμφωνία το 2022 η οποία εξασφαλίζει το δικαίωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν και να αξιοποιούν -επ’ αόριστον και κατά το δοκούν – κάθε διαθέσιμο στρατιωτικό σημείο και πολιτική υποδομή στην επικράτεια, αλλά και οποιοδήποτε περιοχή της για στρατιωτική χρήση, η Ελλάδα γίνεται σημείο αναφοράς για τους Αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως φάνηκε από την χρήση της Σούδας για τις τελευταίες αμερικανικές επιχειρήσεις στην Δυτική Ασία.Επίσης, ως μέλος της ΕΕ, και πάντα πρόθυμη να δείξει την πολεμοχαρή της διάθεση, η Ελλάδα ακολουθεί πιστά το πλάνο reArm Europe, το οποίο προβλέπει αύξηση των ευρωπαϊκών “αμυντικών”- εξοπλιστικών δαπανών κατά 800 δισ. και αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ για την “άμυνα”, κατά 1,5% και μάρτυρα το πολεμικό-στρατιωτικό κλίμα που θέλει να δημιουργήσει όλη η ΕΕ, συνεπώς και η χώρα μας. Φυσικά όλο αυτό στις πλάτες των φορολογουμένων και ενώ ταυτόχρονα το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται και οι ευρωπαϊκές και ελληνικές ακτοφυλακες πραγματοποιούν εγκλήματα κατά των προσφύγων και των μεταναστών που διαφεύγουν των χωρών που η Ευρώπη βομβαρδίζει και καταδυναστεύει.Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η ελληνική εξωτερική πολιτική, πάντοτε με το πρόσχημα της θωρακισής της από την (επίσης νατοϊκή) Τουρκία έχει αναβαθμίσει σε άνευ προηγουμένου την στρατιωτική και οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με χώρες του κόλπου, κυρίως με την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, και με το γενοκτονικό Ισραήλ. Μάλιστα αυτές οι συνεργασίες συνοδεύονται από χυδαίες δηλώσεις πως οι χώρες αυτές μοιράζονται “κοινές αξίες”. Αποκορύφωμα αυτών των κινήσεων της Ελλάδας στην Δυτική Ασία, η αποστολή της συστοιχίας Patriot να φυλάει τα διυλιστήρια στην Σαουδική Αραβία και εν τέλει να συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που διεξάγεται κατά του Ιράν αυτή τη στιγμή από ΗΠΑ-Ισραήλ με την απόπειρα αναχαίτισης Ιρανικών πυραύλων. Εν μέσω όλων αυτών, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετριτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε την διάνοιξη των στενών του Ορμούζ για τα ελληνικά πλοία, δηλώνοντας μάλιστα γελοιωδώς ότι η Ελλάδα δεν είναι εχθρός του Ιράν. Την ίδια στιγμή όμως μέσω του υπουργού Άμυνας, ενισχύονται στρατιωτικά οι σχέσεις της χώρας με τα ΗΑΕ, βαθαίνοντας έτσι την εμπλοκή της Ελλάδας στο στρατόπεδο των επιτιθέμενων.
Όλες οι παραπάνω κινήσεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική σηματοδοτούν πρακτικά τη μετατροπή της Ελλάδας σε επιτιθέμενη δύναμη εναντίον των λαών και των χωρών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, και υπό αυτήν την έννοια καθιστά τη χώρα νόμιμο στόχο των αντιπάλων πυρών.Αυτή ακριβώς είναι η αξία χρήσης της Ελλάδας και του πληθυσμού της για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Και αυτήν ακριβώς την αξία χρήσης πουλάει η ελληνική αστική τάξη και το κράτος της στους Αμερικανούς πάτρωνες της, ευελπιστώντας αφενός να προσποριστεί κάποια ψίχουλα από τη λεία των αφεντικών της ή κάποιους πόντους στον ανταγωνισμό της με την Τουρκία, και αφετέρου να θωρακίσει την εξουσία της, σε μια συγκυρία που η πολυεπίπεδη κρίση την απειλεί με αποσταθεροποίηση: Την αξία χρήσης της εργατικής τάξης και του λαού ως κρέατος για τα κανόνια, την αξία χρήσης της χώρας ουσιαστικά ως ορμητήριο εγκληματικών στρατιωτικών επεμβάσεων και στόχο αντιποίνων για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, είναι επιτακτικό ζήτημα της ελληνικής εργατικής τάξης να αντισταθεί στην πολεμοχαρή και ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική που το κράτος της χαράζει. Καμιά κοινή αξία δεν μοιράζεται ο ελληνικός λαός ούτε με τους σιωνιστές γενοκτόνους, ούτε με τους Σαουδάραβες πρίγκιπες που αποκεφαλίζουν δημοσιογράφους, ούτε προφανώς με τους Αμερικανούς που έχουν αιματοκυλήσει όλον τον πλανήτη. Οι βάσεις του θανάτου στην Σούδα και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας πρέπει να κλείσουν. Η συμμετοχή της Ελλάδας στον αμερικανο-σιωνιστικο πόλεμο στο Ιράν πρέπει να τερματιστεί. Σε μια κρατική εξωτερική πολιτική που προασπίζεται τα συμφέροντα εγχώριων και εξωτερικών καπιταλιστών, εμεις πρέπει να σταθούμε απροσπέλαστο εμπόδιο.
Καλούμε στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το Σάββατο 4/4 στις 14:00 για τα 77 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και στην Ανοιχτή Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Συνέλευση την Δευτέρα 6/4 18:30 στην ΑΣΟΕΕ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ
ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Ανοιχτή Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Συνέλευση
media:
4444.jpeg
3333.jpeg
2222.jpeg
1111.jpg
111111111.mp4
