Τελευταία νέα
Νέα τουρκική πρόκληση: Αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με αφορμή τον στολίσκο για τη Γάζα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια Ερχονται μαύρες πλερέζες για τον Αδωνι – Φοβάται και προσπαθεί να εκβιάσει τους πολίτες «Νέα Αριστερά “καρφώνει” τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Σε εντεταλμένη υπηρεσία ο κ. Τζαβέλλας «Γαλάζιοι» βουλευτές σε ανοιχτή γραμμή κριτικής: Ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” Αλέξης Τσίπρας: Ανατροπές στους φόρους – Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για µεσαία τάξη και εργαζόµενους Μ.Χαρακόπουλος: Χρέος μας να μην απογοητεύουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν Δημοσκόπηση Marc: “Κοστίζει” η ακρίβεια στην κυβέρνηση – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Κόντρα Μαρινάκη – ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τις ανεξάρτητες αρχές Αθηνά Λινού: Ανοικτό «παράθυρο» για ένταξη στο νέο κόμμα Τσίπρα – Τι δείχνει η δήλωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις Θετική η Λινού σε ενδεχόμενη συμπόρευση με τον Τσίπρα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ, δεύτερο με 13,5% το ΠΑΣΟΚ- Έντονη ανησυχία για την ακρίβεια
Athens.indymedia.org

[Τοπικά Νέα] Ενημέρωση από τη συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του ρέματος της Πικροδάφνης στο Μπραχάμι (7/3/2026)

09/03/2026 2 πμ.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, κόσμος της γειτονιάς κι όχι μόνον, συγκεντρώθηκε στη γέφυρα της Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι και κατευθύνθηκε με πορειάκι προς το κοντινό εργοτάξιο της οδού Λιδωρικίου, με σκοπό την ενημέρωση καταρχάς της γειτονιάς για τα εγκληματικά και κατ’ όνομα «αντιπλημμυρικά έργα», που αφορούν συγκεκριμένα το γνωστό τσιμεντένιο τοιχίο συρματοκιβωτίων στην κοίτη του ρέματος. Παρά τη μηντιακή προώθηση από δήμο και περιφέρεια και τη στρατιωτικοποιημένη εσάνς της εργολαβίας, είναι πασίδηλο βάσει των όσων ζούμε δεκαετίες τώρα στις γειτονιές μας πως λίγες έντονες βροχοπτώσεις και μόνον αρκούν, για να συμπαρασύρουν κι αυτά τα συρματοκιβώτια ως νέα μπάζα μέσα στην κοίτη της ρεματιάς, στενεύοντάς την κι άλλο με φραγμούς, αυξάνοντας τον πλημμυρικό κίνδυνο για τα επόμενα παρόχθια σημεία στην πορεία της ροής του νερού και φυσικά, καταστρέφοντας το ποτάμι… Το κράτος κι οι λακέδες του υπό τη σκέπη του στρατού, σε νέες απάτες σε βάρος της πολύπαθης ρεματιάς και της βασανισμένης κοινωνικής βάσης της περιοχής.
Το Σάββατο, πάνω από 100 άτομα, προσέγγισαν το σημείο της καθίζησης του εδάφους στη Λιδωρικίου και κατέβηκαν στη ρεματιά προκειμένου να γνωρίσουν στην πράξη την πραγματικότητα του ρέματος. Η παρακαταθήκη του τοπικού αγώνα δεκαετιών για την υπεράσπιση του ρέματος της Πικροδάφνης, ενός από τα τελευταία φυσικά ρέματα της Αττικής, από το Παλαιό Φάληρο και το Μπραχάμι μέχρι την Ηλιούπολη, συνιστά βάσιμο για την έναρξη νέων ακηδεμόνευτων αγώνων στις συνοικίες μας, όποτε κράτος και κεφάλαιο αποφασίζουν να επανέλθουν στο αδηφάγο παιχνίδι πώλησης των πάντων, αποψίλωσης της ζωής κι εκτοπισμού των γηγενών πληθυσμών, ανθρωπίνων και μη. Δεν αναμένουμε κανέναν να μας σώσει, ούτε θεσμούς ούτε σώματα ασφαλείας και στρατούς –άλλωστε, δομικός τους ρόλος τους είναι ακριβώς η φύλαξη των συμφερόντων του μηχανισμού και των ελίτ της αστικής τάξης.
Τα σημειακά έργα λόγω της τελευταίας συνθήκης «εκτάκτου ανάγκης» σε σημεία του δήμου Αγίου Δημητρίου έχουν προς στιγμήν μπλοκαριστεί. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερο από ποτέ κι εν μέσω γενίκευσης του πολέμου τους ενάντια σε κοινωνία και γη κι ελευθερία, τα αντανακλαστικά μας να είναι σε εγρήγορση για την επόμενη επίθεση που θα εξαπολύσουν οι «ιθύνοντες» ενάντια στο ποτάμι και τους/τις κατοίκους των γειτονιών μας.
Η Πικροδάφνη θα μείνει ελεύθερη.
ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ
Αυτοοργανωμένη συλλογικότητα για την υπεράσπιση της Πικροδάφνης
Email επικοινωνίας: asypikr@espiv.net | Blog: https://asypikr.espivblogs.net/
 
*[Μπραχάμι 7/3, 13.00] Συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του ρέματος της Πικροδάφνης
**επισυνάπτονται φωτογραφίες & βίντεο

media:

συγκέντρωση_7-3.jpg

απάτη_τρικάκι.jpg

το_ρέμα_δεν_μπαζώνεται_τρικάκια.jpg

Λιδωρικίου_συγκέντρωση.jpg

εργοτάξιο.jpg

παιδική_χαρά.jpg

σαραζανέτια.jpg

το_ποτάμι_ανήκει_στις_όχθες_του_τρικάκι.jpg

πορειάκι_Πόντου.mp4

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...