Μία από τις πιο παράξενες ιστορίες της φετινής σεζόν προέκυψε λίγο πριν από το ATP 500 του Τόκιο, με πρωταγωνιστή τον Άρθουρ Φις.
Ο 22χρονος Γάλλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης και από τη Δευτέρα αναμένεται να ανέβει για πρώτη φορά στο Νο9, ωστόσο στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την προσπάθειά του από τα προκριματικά.
Αιτία δεν είναι φυσικά το ranking του, αλλά ένα πρόβλημα στη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, το οποίο τον άφησε εκτός του κυρίως ταμπλό.
Χάθηκε η εγγραφή, δεν υπήρχε πλέον wild card
Με τη θέση στο main draw να έχει χαθεί, η πλευρά του Φις προσπάθησε να βρει λύση μέσω wild card. Οι προσκλήσεις του τουρνουά, όμως, είχαν ήδη διατεθεί και έτσι δεν υπήρχε πλέον τρόπος να μπει απευθείας στο κυρίως ταμπλό.
Αυτό σημαίνει ότι ένας παίκτης που με βάση την κατάταξή του θα είχε αυτονόητα θέση στις απευθείας συμμετοχές, θα χρειαστεί τώρα να περάσει από το qualifying draw.
Ο Φις έχει ήδη φτάσει στην Ιαπωνία και αναμένεται να ξεκινήσει την προσπάθειά του στα προκριματικά, σε μία κατάσταση που δύσκολα συναντά κανείς για παίκτη αυτού του επιπέδου.
Διαβάστε ακόμη
China Open 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τζόκοβιτς: Έφτασε στο Πεκίνο και αποθεώθηκε (vid)
Το Τόκιο έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Φις
Η συγκεκριμένη διοργάνωση κάθε άλλο παρά άγνωστη είναι για τον Γάλλο.
Ο Φις έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο στο Τόκιο (2024), κάτι που κάνει ακόμη πιο παράδοξη τη φετινή του παρουσία από τα προκριματικά.
Παράλληλα, η ασιατική περιοδεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον 22χρονο, ο οποίος παραμένει μέσα στη μάχη για μία θέση στα ATP Finals.
Πριν φτάσει, όμως, στο κυρίως ταμπλό και συνεχίσει την προσπάθειά του για το Τορίνο, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει ένα εμπόδιο που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπήρχε καν.
The post Το απίθανο μπέρδεμα με τον Φις στο Τόκιο appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
