Τις τελευταίες εξορμήσεις στην περιφέρεια πριν από τις θερινές διακοπές με σκοπό την προβολή του κυβερνητικού έργου πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Λέρο, όπου το απόγευμα θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί έργα ανακαίνισης σε πολλές εγκαταστάσεις, το λιμάνι, όπου έχουν γίνει σημαντικές εργασίες αποκατάστασης, και το ξενοδοχείο «Λέρος», το οποίο αποκαταστάθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και έχει παραχωρηθεί στον δήμο του νησιού. Στη συνέχεια, στις 18.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με πολίτες στην Αγία Μαρίνα.
Αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Αγαθονήσι, όπου το πρωί θα επισκεφθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και το Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με πολίτες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του δήμου. Οι περιοδείες τόσο του πρωθυπουργού όσο και υπουργών αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς η κυβέρνηση θα μπει σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας για τη ΔΕΘ και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καλούνται να ξαναπιάσουν το νήμα της προσπάθειας επαναπροσέγγισης των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων.
Κομβικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει η προβολή των όποιων μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών από τη συσσωρευμένη ακρίβεια, καθώς στο μέτωπο της οικονομίας είναι που θα κριθεί κυρίως η μάχη των επόμενων εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο χθες ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας στο Ζάλτσμπουργκ αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος ενέργειας υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις για το πρόβλημα αυτό» και αναφέροντας πως «η Ελλάδα εντός του 2026 έχει δαπανήσει περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ ως πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή κρίση, αποτέλεσμα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή».
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση πως η χώρα «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, θα εξακολουθεί να στηρίζει την κοινωνία, πάντα με έμφαση στους πιο ευάλωτους». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί πια να είναι ένα παράδειγμα δημοσιονομικής συμμόρφωσης» και αφού αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα και στη μείωση του χρέους σημείωσε πως «είμαστε μια χώρα η οποία έχει τη δυνατότητα, ακριβώς μέσα από αυτή τη σωστή και συνετή δημοσιονομική πολιτική, να έχει και κάποιον περιορισμένο χώρο για να στηρίζει την κοινωνία απέναντι σε έκτακτες κρίσεις, όπως αυτή την οποία αντιμετωπίζουμε». Τέλος, επέμεινε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό και εξέφρασε την ελπίδα «να μη χρειαστεί να βρεθούμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μαζί, να συζητάμε για έκτακτα ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών κοινωνιών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, σε περίπτωση που τα πράγματα και πάλι ξεφύγουν».
Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωνε σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να μη μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα πως «το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μείωσης ήταν πολύ μεγάλο και είναι πολύ μεγάλο» και γι’ αυτό «προτιμήθηκαν κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις με στόχο πρωτίστως αυτό να περάσει στους καταναλωτές».
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
