Τελευταία νέα
Φωτιά στα Γιαννωτά Λάρισας – Επιχειρούν εναέρια μέσα Απίστευτες εικόνες στην Ηγουμενίτσα: Μικρή λίμνη έγινε… ροζ [εικόνες] Αννίτα Δημητρίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το θέμα στη σωστή βάση Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός μετά από καταγγελία για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία Έρλινγκ Χάαλαντ: Τέλος το χαρακτηριστικό μακρύ μαλλί – Αγνώριστος μετά το νέο του κούρεμα [εικόνες – βίντεο] Ένας ξεχωριστός γάμος στην Κρήτη: Με το αμαξίδιό της στην εκκλησία η Χριστίνα για να παντρευτεί τον Στιβ [εικόνες] Σφοδρή κριτική ΚΚΕ στην ευρωπαϊκή «γραμμή» για την 23η Αυγούστου: «Δεν θα περάσει η εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού» Patriot: Στο ΚΥΣΕΑ η επιστροφή από τη Σαουδική Αραβία – Η εισήγηση του ΥΠΕΘΑ Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα Επιστροφή των Patriot από τη Σαουδική Αραβία εισηγείται ο Δένδιας στο ΚΥΣΕΑ Άδωνις Γεωργιάδης: Η αποκάλυψη για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της φράσης «Συμμορία της Μιζέριας Λοβέρδος: “Δεν αποκλείω μείωση του φόρου στα καύσιμα, αν ξεφύγουν τα πράγματα”
Efsyn.gr

Το Κουκάκι αποκτά τον δικό του λεμονόκηπο – Χάρης Δούκας: «Πρασινίζουμε την πόλη και τις γειτονιές της»

Ο Δήμος Αθηναίων, δημιουργεί έναν λεμονόκηπο στην καρδιά της Αθήνας. Σε μία από τις πιο κεντρικές γειτονιές, το Κουκάκι, στον παράδρομο της οδού Καλλιρρόης 128 – 130, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε στη φύτευση πενήντα λεμονιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Η δράση φύτευσης, εντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που υλοποιείται με την υποστήριξη της Coca Cola HBC Ελλάδος.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Ένας νέος αστικός πνεύμονας πρασίνου γεννιέται στο Κουκάκι. Δημιουργήσαμε τον πρώτο δημοτικό μονοποικιλιακό κήπο λεμονιάς στην Αθήνα. Φυτέψαμε πενήντα δέντρα και φτιάξαμε έναν πράσινο χώρο περιπάτου, ξεκούρασης και καθημερινής επαφής με τη φύση. Ως Δήμος Αθηναίων, συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό να πρασινίζουμε την πόλη και τις γειτονιές της».
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αποστολόπουλος Γιώργος, ανέφερε: «Μέσα σε δυόμισι χρόνια, μετράμε συνολικά περισσότερα από 12.400 νέα δέντρα στην Αθήνα, ενισχύοντας το αστικό πράσινο. Επόμενος σταθμός, είναι το Άλσος Ευελπίδων, όπου προγραμματίζουμε νέα δενδροφύτευση σε αρδευόμενο χώρο, με την προσθήκη πενήντα ακόμη δέντρων».

Η CCH Brands Marketing Director της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Διονυσία Σιμάτου, σημείωσε: «Εμπνευσμένος από τη φύση που βρίσκεται στον πυρήνα των προϊόντων Amita, ο Λεμονόκηπος εκφράζει έμπρακτα τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε θετικά στο περιβάλλον. Με τη φύτευση 50 λεμονιών στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ενισχύουμε το αστικό πράσινο. Σε μια πόλη όπου αντιστοιχούν λιγότερα από δύο τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο, πιστεύουμε ότι κάθε νέο δέντρο μπορεί να κάνει τη διαφορά προς τη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων».
Ένας πρωτοποριακός κήπος με θετικό αποτύπωμα για κατοίκους και επισκέπτες- Πιλοτικό πρόγραμμα με μπόλιασμα νερατζιών σε λεμονιές

Η δημιουργία του αστικού λεμονόκηπου με τη συνδρομή της Coca-Cola HBC Ελλάδος, αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.
Οι φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Πρασίνου και στην τελική τους φάση με την εθελοντική συμμετοχή κατοίκων της γειτονιάς. Ο νέος χώρος έχει έκταση 2,5 στρέμματα και διαθέτει τέσσερις καθιστικούς πάγκους.
Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει και μία επιπλέον πιλοτική δράση στην περιοχή του Γκύζη, στην οδό Μομφεράτου, με μπόλιασμα 15 δέντρων νεραντζιάς σε λεμονιές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...