Τελευταία νέα
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην ΕΕ για τη Μονή Σινά Έκρηξη από τον πατέρα της Κυριακής Γρίβα για τους αστυνομικούς: «Μέσα από τα χέρια τους χάθηκε μια αθώα ψυχή» [βίντεο] Η Μίνα Καραμήτρου αποκάλυψε γιατί αποχώρησε από το OPEN [βίντεο] Γερμανία: «Ο φασισμός δεν είναι εναλλακτική» – Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς [βίντεο] Συντριπτική σύγκριση που αποδεικνύει γιατί το 2019 οι Ελληνες ζούσαν καλύτερα από σήμερα «Μια πολύ… νόστιμη πρόγευση από τη Στέγη  Αποκαλυπτική έκθεση: Λαθραία σχεδόν ένα στα 10 τσιγάρα εντός Ε.Ε. – Περίπου 13 δισ. ευρώ οι απώλειες εσόδων Αντίποινα από το Ισραήλ: Κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ μετά τις δηλώσεις για «εθνοκάθαρση» στη Δυτική Όχθη Το «ιταλικό AfD» θέλει να γίνει η… βελόνα της ζυγαριάς Βρετανία: Διακόπηκαν οι απογειώσεις από Χίθροου και Γκάτγουικ – Βλάβη στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας Παππάς για απουσία Πολάκη από τη ΔΕΘ: «Μην αναζητάτε φουρτούνες εκεί όπου υπάρχει μπουνάτσα» – «Το σκαρί του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ γερό» Σκληραίνει ο Μητσοτάκης απέναντι στην Τουρκία: «Δεν φοβόμαστε» – Το ακούει η Άγκυρα;
Efsyn.gr

Το μαύρο που μοιάζει γκρίζο

Οποιος δεν ανησυχεί και πιστεύει ότι το αποτέλεσμα υπέρ του AfD στη Γερμανία είναι φυσιολογικό και κανονικό (αφού είναι έκφραση δημοκρατίας σε χώρα με ακρίβεια, που μπαίνει σε ύφεση) και ότι δεν είναι τόσο ακροδεξιοί όσο φαίνονται ή π.χ. ανησυχητικά εθνικιστές – τότε είναι τυχερός, το εννοώ.
Οι τύποι αυτοί είναι απίστευτα κυνικοί. Και κυρίως -αυτό κρατήστε- προετοιμασμένοι. Λάτρεις του τεχνολαϊκισμού και του τεχνοφασισμού, σε ευθεία γραμμή (όπως γράφεται σε σοβαρά γερμανικά μέσα) με τους ανθρώπους του Q Anon, του MAGA, αλλά και με συνδέσμους του Ιλον Μασκ (όπως και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα).
Το μαύρο έρχεται. Αν δεν μας νοιάζει, και το λέμε γκρίζο, τότε ας κρατήσουμε το φως στην άκρη του μυαλού μας αναμμένο. Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια βαθιά πολυδιάστατη κρίση που συνδυάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Τον Αύγουστο οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, ενώ οι εταιρικές πτωχεύσεις κινούνται σε επίπεδα 80% υψηλότερα από τα προ πανδημίας. Ο βιομηχανικός τομέας χάνει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα.
Το υψηλό ενεργειακό κόστος και τα επιτόκια πιέζουν την ανταγωνιστικότητα, οδηγώντας το κόστος δανεισμού της χώρας στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή της κρίσης χρέους.
Αλλά αυτοί οι τύποι που εκλέχθηκαν στις περιφερειακές εκλογές δεν κατηγορούν π.χ. τους επικεφαλής της Deutsche Bank ή τους μεγάλους βιομηχάνους με το outsourcing στην Κίνα και τη συντονισμένη προσέλκυση μετά των κινεζικών κεφαλαίων στη Γερμανία. Κατηγορούν πάντα τους μετανάστες και τα κόμματα που κυβερνούσαν, οπότε και τους δέχθηκαν στη χώρα τους.
Δεν τολμούν να πουν αν αυτοί οι μετανάστες έγιναν φτηνά χέρια στην κάθε Volkswagen που καταρρέει ή αν αύριο βολεύει την Ευρώπη και το λόμπι των εξοπλισμών να τους κάνει «Γερμανούς» και να τους στείλει στο μέτωπο κατά του Ρώσου «εισβολέα». Σανό δεν τρώει μόνο ο ελληνικός λαός, να συνεννοηθούμε κάποτε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...