Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Στη Χαριλάου Τρικούπη προβάλλουν πλέον το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας με την πρώην Αμερικανίδα πρέσβειρα. Η σύγκριση με τις δημόσιες εμφανίσεις και τις φωτογραφίες κυβερνητικών στελεχών είναι αναπόφευκτη. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε όμως είναι αν η απουσία συνάντησης αποτελούσε εξαρχής συνειδητή πολιτική επιλογή στη Χαριλάου Τρικούπη ή αν απλώς δεν ευοδώθηκε κάποια επαφή. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, επέλεξε να παρουσιάσει την απόσταση ως στοιχείο της πολιτικής του στάσης. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ελάχιστοι ασχολούνταν με το ποιος δεν είχε συναντήσει την πρέσβειρα.
Και σε μία άγνωστη μέχρι σήμερα λεπτομέρεια της σχέσης Τσίπρα–Γκίλφοϊλ. Η πρώην πρέσβειρα είχε ζητήσει τον περασμένο Ιούνιο να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό στην πρεσβευτική κατοικία. Ο Τσίπρας, όπως διαρρέουν από το περιβάλλον του, δεν αποδέχθηκε τον συγκεκριμένο χώρο και ζήτησε θεσμική συνάντηση σε ουδέτερο έδαφος. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε τελικά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Πιο συγκεριμένα τον περασμένο Ιούνιο, η πρώην πλέον Πρέσβης των ΗΠΑ ζήτησε να συναντήσει μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ, Αλέξη Τσίπρα, στην πρεσβευτική κατοικία. Ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε και απαίτησε μια θεσμική συνάντηση σε «ουδέτερο έδαφος», ενώ δεν έψαχνε μια αφορμή για… selfie.
Και η συνάντηση αυτή τελικά έγινε στη Μεγάλη Βρετάνια και δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ατζέντα που μόνο ευχάριστη δεν είναι για τις ΗΠΑ: κόκκινες γραμμές στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και καταδίκη της γενοκτονίας στη Γάζα και των πολέμων στην περιοχή. Επίσης, ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλουν σαφές μήνυμα στην Τουρκία για τερματισμό των προκλήσεων.
Πηγή: ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα
Thefaq.gr
