Τελευταία νέα
Κ. Γαβρόγλου: «500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε» Χρυσοχοΐδης: Η απάτη σε βάρος ηλικιωμένων θα γίνει ιδιώνυμο   Θεσσαλονίκη: Πούλησε κάλπικα χρυσαφικά για 2.200 ευρώ και επέστρεψε με ένα ακόμη ψεύτικο κόσμημα Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συγγραφέας και πολιτικός Τζέφρι Άρτσερ Ο Αλέξης Τσίπρας στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη: «Μια ωραία και ευγενική χειρονομία» Νέα μελέτη: Η βανιλίνη στο επίκεντρο έρευνας για την επούλωση χρόνιων πληγών Δ. Τσιόδρας στο ΕΚ: Ώρα για τολμηρές κοινές λύσεις στην ενεργειακή κρίση – Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας Εργατικό ατύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: 54χρονος καταπλακώθηκε από κοντέινερ σε αποθήκη Δρυμιώτης για εκλογές: «Ο Ανδρουλάκης θα περάσει τον Τσίπρα – Θα ζητήσω συγγνώμη αν πάρει πάνω από 12%» Ο Φίλιππος Καμπούρης του ΛΑΟΣ και η σύζυγός του επικεφαλής κυκλώματος απάτης με ασφαλιστικές εισφορές ΜέΡΑ25: Πνίγηκε η «Ανάπτυξη» στην Κρήτη – Αποζημιώσεις τώρα! Χρυσοχοΐδης: 100 καταγγελίες την ημέρα για ενδοοικογενειακή βία στην Αττική – Έρχεται βραχιολάκι για τους δράστες
Newsauto.gr

Το Mitsubishi ASX VR-e που δεν είναι… Mitsubishi

Η Mitsubishi παρουσίασε… Down Under το νέο ASX VR-e, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback που δεν είναι ακριβώς δικό της.

Η προσπάθεια της Mitsubishi να αυξήσει τις πωλήσεις της στην αγορά αυτοκινήτου της Αυστραλίας είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ASX VR-e, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του, διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν… πάει καλά. Δεν είναι το ASX που γνωρίζουμε και σίγουρα δεν πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του crossover/SUV μοντέλου.

Το ASX VR-e είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ένα πεντάθυρο hatchback το οποίο δεν βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα του Ομίλου Renault Alliance.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το Foxtron Bria, το ηλεκτροκίνητο όχημα που κατασκευάζει η ταϊβανέζικη εταιρεία, στο οποίο η Mitsubishi άλλαξε την ονομασία και τοποθετεί τον εμπορικό λογότυπό της.

Όπως ανακοινώθηκε από αυτή, το νέο ASX VR-e αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται στην Αυστραλία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2026 και σηματοδοτεί την επιστροφή της ονομασίας ASX σε μια εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή του γνωστού crossover/SUV.

Εξωτερικά, το ASX VR-e διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη τη σχεδίαση του Bria, με μοναδικές ουσιαστικές διαφοροποιήσεις αυτές που γράψαμε παραπάνω.

Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί από τον ιταλικό οίκο Pininfarina. Στο εμπρός μέρος του διακρίνεται από τη φωτεινή μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του, το άνοιγμα-αεραγωγό κάτω από αυτή και τους κύριους προβολείς που είναι τοποθετημένοι χαμηλότερα, στις άκρες.

Στο πίσω μέρος του, το νέο μοντέλο της Mitsubishi χαρακτηρίζεται από τη διαμόρφωση των εκεί φώτων, του προφυλακτήρα και από την αεροτομή στην άκρη τη οροφής.

Το εσωτερικό του έχει διατηρηθεί όπως αυτό που υπάρχει στο μοντέλο της Foxtron, όμως έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της αυστραλιανής αγοράς, δηλαδή είναι δεξιοτίμονο.

Στο ταμπλό του, ξεχωρίζουν η μεγάλη κεντρική «αιωρούμενη» οθόνη πολυμέσων, ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και το τετράκτινο τιμόνι. Επίσης, εντύπωση προκαλεί και το ευμέγεθες υποβραχιόνιο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Προς το παρόν, η Mitsubishi δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά στοιχεία για το ASX VR-e. Ωστόσο, επειδή ουσιαστικά πρόκειται για το Foxtron Bria, διαθέτει μπαταρία χημείας λιθίου σιδήρου φωσφορικού άλατος (LFP), ενεργειακής χωρητικότητας 57,5 kWh.

Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη είναι πισωκίνητη και αποδίδει 232 ίππους και η δεύτερη τετρακίνητη, με δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν συνδυαστικά 406 ίππους.

Όπως έγινε γνωστό, το ASX VR-e θα πωλείται στην αυστραλιανή αγορά σε τέσσερις διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις, τις «LS», «Aspire», «Exceed» και «GSR», αντίστοιχα.

Ο Σουνίτσι Κιχάρα, Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Motors Αυστραλίας, δήλωσε για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας:

«Το ASX VR-e σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ανανεωμένη γκάμα της Mitsubishi, καθώς αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας μετά το i-MiEV, το οποίο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που διατέθηκε στην Αυστραλία.

»Το νέο Mitsubishi ASX VR-e συνεχίζει αυτή την πορεία καινοτομίας, με προηγμένο σύστημα πολυμέσων, δυναμική σχεδίαση και εξαιρετικές επιδόσεις στην ηλεκτρική οδήγηση», κατέληξε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πόσο επιβαρύνουν τα γιγαντιαία ηλεκτρικά SUV τους δρόμους;

Η Dacia, η ηλεκτροκίνηση και τα νέα της μοντέλα

Τα turbo που έκαναν τη δεκαετία του ’80 αξέχαστη

Δοκιμή: Audi Q3 Sportback 1.5 TFSI Hybrid

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...