Τελευταία νέα
Νάντια Γιαννακοπούλου: ΄’Η διεύρυνση δεν γίνεται με γυρολόγους” Κόντρα Κωνσταντοπούλου με Δουδωνή: “Συμπράττετε με τη ΝΔ” – “Υπηρετείτε πονηρά σχέδια” Κ.Μητσοτάκης: Η πρόοδος δεν έρχεται με την καθήλωση στο χθες, αλλά με γρήγορο βηματισμό στον δρόμο του αύριο To άρθρο 16 του Συντάγματος ξανά στο στόχαστρο του Μητσοτάκη: «Αναθεώρηση για να μην υπάρχει πια κανένα θεσμικό ερωτηματικό» για ιδιωτικά πανεπιστήμια Live η ενημέρωση από τον Παύλο Μαρινάκη Σταύρος Παπασταύρου: «Λαμβάνουμε συντονισμένα μέτρα για την ευστάθεια του συστήματος» Αλέξης Τσίπρας: Καθηγητής πήγε το βράδυ ντελίβερι σε…μαθητή του – Μεγάλο το αξιακό κόστος Μητσοτάκης:Να κρίνουμε αναθεωρητέο το άρθρο 16 του Συντάγματος (vid) Χατζηδάκης: Αυτονόητη υποχρέωσή μας η μη άσκηση ενδίκων μέσων για τα Τέμπη ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: “Έχει χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του” Τσίπρας: Η πολιτική διακήρυξη της ηθικής επανάστασης ενόψει των ανακοινώσεων για το νέο κόμμα ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: “Η αποδρομή της κυβέρνησης είναι τέτοια που νομίζει ότι θα την αναστρέψει με θεατρινισμούς και φαιδρότητες”
Newsauto.gr

Το Omoda 4 θέλει να γίνει το πιο προσιτό οικογενειακό SUV

Το νέο Omoda 4 θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου και αναμένεται στην Ευρώπη πριν μπει το 2027. Πόσο θα κοστίζει;

Η εμπορική στρατηγική της Omoda γύρω από το νέο 4 δείχνει τον προσανατολισμό της μάρκας, η οποία θέλει να προσφέρει ένα προσιτό, τεχνολογικά σύγχρονο και σχεδιαστικά τολμηρό B-SUV που φιλοδοξεί να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Το Omoda 4 θα είναι το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας και αναμένεται να αναλάβει τον βασικό «όγκο» πωλήσεων.

Σχεδιαστικά, το Omoda 4 υιοθετεί μια πιο δυναμική και «αιχμηρή» φιλοσοφία, με έντονες γραμμές και ένα εμπρός μέρος που ξεχωρίζει χάρη στη διπλή διάταξη φωτιστικών σωμάτων και τις χαρακτηριστικές LED υπογραφές.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο που επιχειρεί να ξεφύγει από τα τετριμμένα της κατηγορίας, δίνοντας έμφαση στην εικόνα και την πρώτη εντύπωση.

Στο εσωτερικό, το Omoda 4 ακολουθεί τη σύγχρονη τάση του ψηφιακού μινιμαλισμού, με περιορισμό των φυσικών διακοπτών και κυριαρχία των ψηφιακών επιφανειών.

Η κάθετη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό συγκεντρώνει τις βασικές λειτουργίες, ενώ δεν αναμένεται να λείπουν τα προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης οδήγησης που ήδη γνωρίζουμε από το Omoda 5.

Το Omoda 4 εκτιμάται ότι θα προσφέρει μία ευρεία γκάμα επιλογών στα συστήματα πρόωσης. Στη βάση θα βρεθούν αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης, με πιθανότερη επιλογή τον γνωστό 1.6 T-GDI, ενώ στο πλάνο βρίσκονται και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η ύπαρξη υβριδικών αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων ενισχύει σημαντικά το προφίλ του μοντέλου, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών και κανονιστικών απαιτήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Omoda 4 θα είναι η τιμή. Οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν το αρχικό κόστος κτήσης κοντά στις 20.000 ευρώ, μία τιμή που -εφόσον επιβεβαιωθεί- δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πακέτο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Geely προκαλεί την Toyota με νέα τεχνολογία αιχμής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει τα δεδομένα στα ΚΤΕΟ

Ο Μασκ προσλαμβάνει άμεσα με 260 ευρώ την ημέρα με τηλεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...