Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Αίσιο τέλος στην προσάραξη ιστιοφόρου στον Θερμαϊκό Κόλπο Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ενα βιβλίο για τη Χιλή του Πινοτσέτ Χάρης Καστανίδης: Θα είμαι παρών στη μάχη για να φύγει η Δεξιά ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Μητσοτάκη: ”Ο κόσμος πράγματι αλλάζει, το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει αυτή την αλλαγή” Αντιδράσεις για το δημοσίευμα της WSJ και τις δηλώσεις Γκιλφόιλ: Η ΕΛΑΣ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση Συγκέντρωση στα Προπύλαια κατά του Προσωπικού Αριθμού: «Όχι στο ψηφιακό φακέλωμα, όχι στο χάραγμα» [εικόνες – βίντεο] Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει άρδην την αγορά ακινήτων: από την αναζήτηση σπιτιού μέχρι τα συμβόλαια Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν» Τρίπολη: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς Η «γαλάζια» κακοδιαχείριση στράγγισε την Κορώνεια Τσουκαλάς για τις απολύσεις στη Βιολάντα: «Εύλογες οι ανησυχίες, να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές»
Libre.gr

Τρίπολη: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, οι λαμπρές εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την 205η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Ο κ. Τασούλας, τιμώντας με την ανώτατη θεσμική του ιδιότητα την ιστορική επέτειο της 23ης Σεπτεμβρίου 1821, έφτασε το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, όπου παρέστη στην επίσημη Αρχιερατική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Επιφανίου.

Σε επίσημη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αποτέλεσε τον πλέον καθοριστικό στρατιωτικό σταθμό που εδραίωσε την Ελληνική Επανάσταση και ενίσχυσε καταλυτικά το φρόνημα των αγωνιστών.

Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων τη μεγάλη επετειακή παρέλαση στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές, φιλαρμονικές, πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το εορταστικό κλίμα της ημέρας μεταφέρεται απόψε το βράδυ (20:30) στην εμβληματική Πλατεία Άρεως, όπου θα διεξαχθεί το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός των φετινών εκδηλώσεων. Δύο κορυφαίοι Έλληνες ερμηνευτές, η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς, συμπράττουν στη μεγάλη επετειακή συναυλία «Άσματα Αθανασίας».

Τους καλλιτέχνες συνοδεύει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. (υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη), η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην αρκαδική πρωτεύουσα, ενώ συμμετέχουν επίσης η Χορωδία «Ορφέας» και η Χορωδία Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...