Τελευταία νέα
Μαίνεται για 5η μέρα η φωτιά στην Τραπεζίτσα της Κόνιτσας – Καίγεται δάσος [εικόνες-βίντεο] Κρεμλίνο: Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι παρουσίασαν «αρκετές ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου Τι σημαίνει: Μπουρίνι Είκοσι τραγούδια για το Γεντί Κουλέ Το τραγούδι της ημέρας: Πρώτο φθινόπωρο (cover) Roadtrip στη Μεσσηνιακή Μάνη: Από την Καρδαμύλη έως την Τραχήλα Πτώση Phantom στη Τανάγρα: Πού στρέφονται οι έρευνες – Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τους δύο πιλότους ΔΕΘ 2026: Τα 4+1 ακροατήρια που στοχεύει ο Μητσοτάκης – Το πακέτο μέτρων και τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκης στη ΔΕΘ:  “Πακέτο” 2,2 δισ. ευρώ – Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα Ο καιρός σήμερα: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμια – 38άρια στην Αθήνα Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου ΕΛ.Α.Σ: Ο Μητσοτάκης μοιράζει τα ψίχουλα που πέφτουν από το μεγάλο φαγοπότι που έχει στήσει
Efsyn.gr

Τσίπρας: Στη Νίκαια το απόγευμα η πρώτη δημόσια εκδήλωση της ΕΛΑΣ – «Τώρα μιλάμε»

Με τους κατοίκους της Νίκαιας θα συνομιλήσει απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του κόμματός του, ΕΛΑΣ. Μάλιστα, με κεντρικό σύνθημα «Τώρα Μιλάμε», ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει μια ζωντανή διαδικασία στο πρότυπο των εκδηλώσεων Unmute Now, όπου αναμένεται να ακούσει ό,τι έχουν να πουν οι πολίτες στην πλατεία 17ης Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα.

«Ο λόγος στους πολίτες. Ήρθε η ώρα να πάρουν τον λόγο οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται δίπλα μας, στις γειτονιές της Αθήνας. Η φωνή της πόλης είναι οι αγωνίες του κόσμου που ζουν εκεί και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη θέλει να την ακούσει», αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προσθέτουν: «Η φωνή των πολιτών, η φωνή της κοινωνίας είναι στο επίκεντρο της συζήτησης πάνω στα θέματα και τα προβλήματα, ώστε να ανοίξει ο διάλογος που θα οδηγήσει σε μια αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας. Όχι απλά στην πολιτική αλλαγή, αλλά στην αλλαγή πολιτικής».
«Η κοινωνία πρέπει να ακουστεί»
«Η ΕΛ.Α.Σ. θέλει να ακούσει τους ανθρώπους που εργάζονται ατελείωτες ώρες, συχνά χωρίς ανάπαυλα και σε διαδοχικούς εργοδότες, για να διασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα, και αυτά με δυσκολία, ενώ συχνά διακινδυνεύουν ακόμα και τη ζωή τους. Βρίσκονται διαρκώς σε έναν καθημερινό αγώνα δρόμου, μιας όλο και δυσκολότερης επιβίωσης. Ήρθε η ώρα να σπάσει το στερεότυπο της παθητικής συμμετοχής και να ξαναδημιουργηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Βασική προϋπόθεση όμως είναι η σχέση με την πολιτική να μην εξαντλείται στο χειροκρότημα και την ψήφο μία φορά στα 4 χρόνια. Η κοινωνία πρέπει να ακουστεί. Γι’ αυτό η ΕΛ.Α.Σ. αντιστρέφει τους ρόλους. Τώρα μιλάνε οι πολίτες. Τώρα μιλά η κοινωνία. Τώρα μιλάμε όλοι μαζί», τόνισαν οι ίδιες πηγές.
«Γιατί ο πολιτικός λόγος δεν εκπορεύεται μόνο από τα πόντιουμ των πολιτικών, αλλά και από τους ανθρώπους του μόχθου, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους μικροεπιχειρηματίες, όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια δεν προλαβαίνουν να σηκώσουν κεφάλι από τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις: πανδημία, ακρίβεια, ανεργία, πολέμους, αλλά και το άγχος, την αβεβαιότητα και μια συνολική ανασφάλεια για το αύριο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κατασκευάζει επικοινωνιακά αφηγήματα περί “σταθερότητας” για να καλύψει τη σκανδαλώδη στήριξή της σε μια μικρή ελίτ οικονομικών συμφερόντων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Ήρθε η ώρα, να πάρουν το λόγο οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται δίπλα μας, στις γειτονιές της Αθήνας. Η φωνή της πόλης είναι οι αγωνίες του κόσμου που ζουν εκεί και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη θέλει να την ακούσει», καταλήγουν στελέχη της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...