Τελευταία νέα
Μαρία Καρυστιανού: Εξώδικο για τη συμφωνία της Ιεράς Μονής Σινά Χρυσοχοΐδης: Ασφάλεια, Δημοκρατικό και Συνταγματικό Δικαίωμα για τους Πολίτες Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μ. Καρυστιανού στέλνει εξώδικο σε Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Συμεών για τη Μονή Σινά Μαρία Καρυστιανού: Εξώδικο για την συμφωνία για τη Μονή Σινά Η Αθήνα είχε ένα «ανοιξιάτικο» Σάββατο και η Ερμού γέμισε κόσμο [βίντεο] Πεζεσκιάν για ΗΠΑ: «Οι δειλοί κατέστρεψαν την διαπραγμάτευση – Κάποιοι Ιρανοί πεινούν λόγω των κυρώσεων» Λιακούλη για άρθρο Φλωρίδη: Η Δικαιοσύνη βιώνει βαθιά κρίση επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας Ομιλία Μητσοτάκη στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Κηφισιά: Παράνομες «υπηρεσίες πάρκινγκ» σε νυχτερινά κέντρα – Πέντε συλλήψεις από την Αστυνομία Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Λέων συναντήθηκαν στο Βατικανό Basketgate: Στο μικροσκόπιο «ύποπτα» στοιχήματα και όσοι ωφελήθηκαν από αυτά – Ετοιμάζονται νέες συλλήψεις Μονή Σινά: Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου επιβεβαιώνει ότι έλαβε την έγγραφη συναίνεση του Συμεών
Efsyn.gr

Τσεχία: 70.000 ζευγάρια παπούτσια καταστράφηκαν σε πυρκαγιά [βίντεο]

Πυρκαγιά σε μια αποθήκη στο Ζλιν, στην Τσεχία, που βρίσκεται στον χώρο της πρώην εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata, κατέστρεψε σήμερα 70.000 ζευγάρια παπούτσια, ανακοίνωσε η εταιρία Vasky που τα κατασκεύασε, υπολογίζοντας τις απώλειές της σε επτά εκατομμύρια δολάρια (6,1 εκατομμύρια ευρώ).

Δεν τραυματίστηκε κανείς, διευκρίνισαν οι πυροσβέστες, προσθέτοντας ότι η φωτιά παρέμενε εκτός ελέγχου σήμερα το απόγευμα και ότι το κτίριο συνέχιζε να καταρρέει.
“Χάσαμε σχεδόν τα πάντα και αντιμετωπίζουμε την πιο δύσκολη δοκιμασία στην ιστορία της Vasky. Μας πονάει”, αντέδρασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο ιδρυτής της Vasky, ο Βάτσλαβ Στάνεκ.
Υπολόγισε ότι η αξία των υποδημάτων και των ρούχων που καταστράφηκαν σε αυτό το εργοστάσιο ανέρχεται περίπου σε επτά εκατομμύρια δολάρια.
Ο Στάνεκ ίδρυσε την υποδηματοποιία Vasky το 2016 προκειμένου να συνεχίζει την παράδοση του υποδήματος στο Ζλιν, στην ανατολική Τσεχία, που άρχισε ο Τόμας Μπάτα, ο οποίος είχε ιδρύσει εκεί τη δική του βιοτεχνία υποδημάτων το 1894.
Μετά τον θάνατό του το 1932, την επιχείρηση ανέλαβε ο ετεροθαλής αδελφός του, o Γιαν Αντονίν Μπάτα. Διέφυγε από την Τσεχοσλοβακία την οποία είχαν καταλάβει οι ναζί το 1939, στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Βραζιλία όπου η επιχείρησή του άνθισε και μετατράπηκε σε παγκόσμια αυτοκρατορία.
Το εργοστάσιο Bata στο Ζλιν κρατικοποιήθηκε και μετονομάστηκε Svit αφότου οι κομμουνιστές πήραν την εξουσία και εγκαθίδρυσαν μια σοσιαλιστική οικονομία στην Τσεχοσλοβακία το 1948. Το εργοστάσιο έκλεισε μετά την επανάσταση του 1989, που ανέτρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς τέσσερα χρόνια προτού η Τσεχοσλοβακία χωριστεί ειρηνικά σε Δημοκρατία της Τσεχίας και Σλοβακία.
Οι χώροι στη συνέχεια ανακαινίστηκαν για να στεγάσουν γραφεία της περιφερειακής κυβέρνησης ή ένα μουσείο.
Ο Στάνεκ δήλωσε ότι η Vasky, που παράγει παπούτσια επίσης στη γειτονική Σλοβακία, θα συνεχίσει να τα κατασκευάζει παρά τη ζημία.
“Χάσαμε αυτά που είχαμε φτιάξει, όχι τον λόγο που το κάνουμε. Έχουμε πάντα τους ανθρώπους, την τεχνογνωσία και τη βούληση να ξεκινήσουμε από την αρχή”, πρόσθεσε ο Στάνεκ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...