Η πορεία της Ελλάδας στο United Cup ολοκληρώθηκε στο Περθ, όμως για τον Στέφανο Τσιτσιπά το φετινό τουρνουά μοιάζει με μια νέα αφετηρία. Παρά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ στο μικτό διπλό, ο Έλληνας πρωταθλητής αποχώρησε με χαμόγελο, αυτοπεποίθηση και – κυρίως – χωρίς ενοχλήσεις στο σώμα του.
Ο 27χρονος τενίστας ολοκλήρωσε τη διοργάνωση αήττητος στα μονά (3-0), με αποκορύφωμα τη νίκη επί του Τέιλορ Φριτς (6-4, 7-5), που αποτέλεσε την πρώτη του Top-10 νίκη μετά από περισσότερους από 18 μήνες.
«Ήταν μια νίκη που μου δίνει αυτοπεποίθηση»
Ο Τσιτσιπάς στάθηκε αρχικά στη δυσκολία του αγώνα με τον Φριτς, αλλά και στο επίπεδο συγκέντρωσης που απαιτήθηκε.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο να μπω στο ματς. Είχα λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τέτοιοι αγώνες σε δοκιμάζουν στο απόλυτο. Απέναντι σε παίκτες που είναι σταθεροί για μήνες, δοκιμάζεσαι με τον πιο σκληρό και έντονο τρόπο. Ο Τέιλορ είναι ένας από αυτούς. Ήξερα μπαίνοντας στο court ότι έπρεπε να έχω τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση».
Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε ότι δεν επέτρεψε στον εαυτό του ούτε στιγμή χαλάρωσης:
«Δεν μπορούσα να αποσυνδεθώ ούτε για ένα λεπτό και το κατάφερα αυτό εξαιρετικά. Η συγκέντρωσή μου ήταν εκεί. Προσπαθούσα να διαβάσω το παιχνίδι, να καταλάβω τα μοτίβα που άρχισε να χτίζει και να τα αποφύγω. Έπαιξα το παιχνίδι μου, πολύ επιθετικό τένις. Σε αρκετά σημεία κυριάρχησα από τη βασική γραμμή και ήμουν πολύ σταθερός στις ανταλλαγές. Αυτή είναι μια από εκείνες τις νίκες που προσθέτουν αυτοπεποίθηση».
«Είμαι περήφανος για τη Μαρία»
Παρά την ήττα στο μικτό διπλό, ο Τσιτσιπάς στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του με τη Μαρία Σάκκαρη, τονίζοντας τη δυναμική που χτίζεται μεταξύ τους.
«Μίλησα με τη Μαρία. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνη, τα πήγε εξαιρετικά. Χαίρομαι που μοιράστηκα το court μαζί της. Χτίζουμε ένα πολύ καλό δίδυμο. Σε κάθε ματς διπλού καταλαβαίνουμε κάτι καινούργιο για τα παιχνίδια μας. Δένουμε καλά και κάθε φορά παίρνουμε feedback για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα».
Για τον αποκλεισμό, ο Έλληνας άσος κράτησε ξεκάθαρα θετική στάση: «Προφανώς πονάει να χάνεις και να μην παίρνεις την πρόκριση για το Σίδνεϊ, αλλά το βλέπω ως μια μεγαλύτερη ευκαιρία να εξελιχθούμε, να το χρησιμοποιήσουμε θετικά και – ελπίζω – να επιστρέψουμε του χρόνου με περισσότερη πείνα».
«Το μεγαλύτερο δώρο είναι ότι παίζω χωρίς πόνο»
Το πιο σημαντικό μήνυμα, όμως, αφορούσε τη φυσική του κατάσταση. Μετά από μήνες ταλαιπωρίας στη μέση, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πραγματικά ανακουφισμένος:
«Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά. Είναι εξαιρετικό feedback να ξέρεις ότι δεν νιώθεις πόνους ή ενοχλήσεις. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορώ να απολαμβάνω το τένις καθημερινά, χωρίς πόνο. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο».
Και κατέληξε με λόγια που αποτυπώνουν το mindset του:
«Είχα καιρό να το νιώσω αυτό. Το να παίζεις χωρίς πόνο σου δίνει χαρά, ικανοποίηση και διάθεση να επιστρέψεις στην προπόνηση. Όταν έχεις περάσει τόσο πολύ πόνο, ειδικά στη μέση, αποθαρρύνεσαι εύκολα. Το να μπορώ να παίζω έτσι αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο δώρο».
Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στο Adelaide International και στη συνέχεια στο Australian Open, ο Τσιτσιπάς φεύγει από το Περθ όχι απλώς με νίκες, αλλά με κάτι ίσως πιο πολύτιμο: πίστη, υγεία και καθαρό μυαλό.
UNITED CUP DRAW | SCORES | SCHEDULE
The post Τσιτσιπάς: «Το μεγαλύτερο δώρο είναι ότι παίζω χωρίς πόνο» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
