«Τα πρώτα ευρήματα μετά τη λειτουργία της πλατφόρμας MedWatch καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, που η κυβέρνηση άφησε να διογκωθεί επί χρόνια», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς.
Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι «συνιστά μια ομολογία του υπουργείου Υγείας ότι την τελευταία επταετία απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει αποτελεσματικά τον χώρο των ιδιωτικών δομών υγείας».
«Έπρεπε να υπάρξει ο θάνατος ενός πολύ δημοφιλούς προσώπου για να κινητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και να πράξει τα αυτονόητα;», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση δρα πάντα εκ των υστέρων».
Ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «η υγεία είναι πολύ σημαντική για να την αφήσουμε στην τύχη» και ότι «σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν επιτρέπεται ο χώρος της υγείας να είναι ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις επιτήδειων που επιζητούν το γρήγορο κέρδος».
Τέλος, ανέφερε ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα μένει θεατής στις εξελίξεις και θα δρα, όταν έχει γίνει ήδη η ζημιά» και πως «χρειάζεται πολιτική ηγεσία με σχέδιο που θα προλαμβάνει τη ζημιά, θα ελέγχει και θα θέτει κανόνες». «Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται μια άλλη πολιτική στο χώρο της υγείας», κατέληξε ο Κώστας Τσουκαλάς.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
