Τελευταία νέα
Αρβανίτης για Τανάγρα: «Η ζωή των πιλότων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμο μέσο θεάματος» Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Κυβέρνηση κάνει το πρώτο κόμμα με πρωθυπουργό τον αρχηγό του Νέο κύμα λουκέτων πνίγει το λιανεμπόριο Μητσοτάκης για Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια κανενός για το πώς θα εξοπλίζεται» Φωτιά στο Κλειδί Βοιωτίας – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Σφοδρή επίθεση Βερβεσού στον Μητσοτάκη: «Μια σκέτη από γιουβέτσι οι εξαγγελίες για τους δικηγόρους» Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δε με νοιάζει η αντιπολίτευση της κατσαρίδας – Η εικόνα των ασθενών είναι καλύτερη και αυτοί μας ενδιαφέρουν Χ. Μαμουλάκης: Ανάπτυξη για ποιους; Μητσοτάκης σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» για τις υποκλοπές: Δεν θα μπω σε δημόσια συζήτηση με τον Ταλ Ντίλιαν Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Στο ζήτημα της στέγης πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα – Υπάρχει ακόμα φοροδιαφυγή στα ενοίκια Μητσοτάκης για ιδιωτικά ΑΕΙ: Κανείς φοιτητής δεν θα μείνει ξεκρέμαστος – Το ΣτΕ επισήμανε διοικητικές αστοχίες Μητσοτάκης: “Σενάριο κυβέρνησης των ηττημένων” η συνεργασία ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ
Thepressproject.gr

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει τη ριζική αλλαγή πορείας με παροχολογία και ημίμετρα»

Κριτική στο κυβερνητικό πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι η εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για την κατάσταση της χώρας δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια περιορίζει το διαθέσιμο εισόδημα και ότι η αγοραστική δύναμη της Ελλάδας παραμένει χαμηλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα, έκανε λόγο για υψηλή έμμεση φορολογία και ανεπαρκή αντιμετώπιση της ακρίβειας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως «γενναιοδωρία» παρεμβάσεις που, όπως είπε, χρηματοδοτούνται από τη φορολογία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η ομιλία του πρωθυπουργού αποτέλεσε προσπάθεια να υιοθετήσει μέρος της ατζέντας που έχει θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο, όπως υποστήριξε, να συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. «Χωρίς όραμα, χωρίς αξιοπιστία και με ημίμετρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσουκαλάς έθεσε, επίσης, το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναφορά στο θέμα κατά την ομιλία του πρωθυπουργού. Υποστήριξε ότι οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ εξακολουθούν να αυξάνονται, ενώ χαρακτήρισε περιορισμένη τη μείωση των χρεών που διαχειρίζονται οι servicers.
Αναφερόμενος στα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν μπορούν να συγκριθούν με την επαναφορά του 13ου μισθού ή της 13ης σύνταξης. Ειδικά για τους συνταξιούχους, υπενθύμισε την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για σταδιακή επαναφορά της 13ης σύνταξης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε απορρίψει προηγουμένως το σχετικό κόστος και πλέον ανακοίνωσε ενίσχυση ύψους 100 ευρώ.
Για τα αναπηρικά επιδόματα, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία επτά μήνες νωρίτερα, την οποία, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει.
Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών αναγκών και ότι οι εξαγγελίες της εντάσσονται σε μια προεκλογική λογική. Κατά τον ίδιο, παρά τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών, μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν έχει δει αντίστοιχη βελτίωση στο βιοτικό του επίπεδο, ενώ τα ολιγοπώλια καταγράφουν αυξημένη κερδοφορία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...