Τελευταία νέα
Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Σπύρο Χαλβατζή: «Ανήκε σε εκείνη τη γενιά που η ζωή τους δύσκολα ξεχωρίζει από την ιστορία του ΚΚΕ» Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα ΝΔ, άνοδος για την ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ Σύγκρουση Μαρινάκη – Κουτεντάκη: «Άδειασε τον Τσίπρα» – «Οι μαθητευόμενοι κοστολόγοι επινόησαν νέα μονάδα μέτρησης» Φρ. Κουτεντάκης: Οι μαθητευόμενοι κοστολόγοι της ΝΔ επινόησαν μια νέα μονάδα μέτρησης Ο Τραμπ «ανάβει φωτιές» από το Δουβλίνο: «Θα λάτρευα να δω μια ενωμένη Ιρλανδία» Νίκος Δένδιας: Με τη νέα θητεία, οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει – «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον κόσμο της εργασίας» Χατζηδάκης: Πέντε συμπεράσματα από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Πώς οι Χούθι «εγκλωβίζουν» τη Σαουδική Αραβία και το πετρέλαιο: Η προέλαση στην Ερυθρά Θάλασσα μέσα σε λίγα 24ωρα Όλη η δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφ.Συν.»: Κυβερνητική αλλαγή ζητά η πλειοψηφία – Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα Στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης-“Δεν παίζουμε άμυνα, μόνο επίθεση” Σε Ρω και Στρογγύλη ο Μητσοτάκης: Επίσκεψη στα ακριτικά φυλάκια και μήνυμα στήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Thefaq.gr

Τσουκαλάς: «Ο Μαρινάκης είναι τα επίσημα χείλη της ΝΔ – Η κυβέρνηση βλάπτει τον κόσμο της εργασίας»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Action24.

Ο κ. Τσουκαλάς εστίασε στις αμφιλεγόμενες αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, για το επίδομα ανεργίας, ενώ άσκησε οξεία κριτική και για τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα.
«Ο Μαρινάκης είναι τα επίσημα χείλη της κυβέρνησης»
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη περί χρονικού ορίου δύο μηνών στο επίδομα ανεργίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αποκάλυψη μιας αντικοινωνικής σχεδιαζόμενης πολιτικής:
«Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι τα επίσημα χείλη της κυβέρνησης. Αυτό αποκαλύπτει μία κρυφή ατζέντα. Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον κόσμο της εργασίας. Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει επίδομα ανεργίας μόνο δύο μήνες. Οι πιο πολλές χώρες έχουν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον ένα χρόνο και μόνο η Μάλτα έχει πέντε μήνες και η Ουγγαρία τρεις. Θέλει η κυβέρνηση να γίνουμε εμείς οι ουραγοί στα εργασιακά δικαιώματα;»
Παράλληλα, διερωτήθηκε για τη σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες:
«Επειδή ο κ. Μαρινάκης έφερε σαν παράδειγμα τη μείωση της ανεργίας, η Σουηδία που έχει πιο μικρή ανεργία ή άλλες χώρες γιατί έχουν 12-15 μήνες και πρέπει να έχουμε δύο;»
«Τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη – Αντικοινωνικός ελιτισμός»
Ο Κώστας Τσουκαλάς υπογράμμισε την αποτυχία του οικονομικού μοντέλου της ΝΔ:
«Η Ελλάδα είναι τελευταία και στην αγοραστική δύναμη αλλά και στην παραγωγικότητα της οικονομίας και της εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση απέτυχε και στο να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική. Διότι, δεν αξιολογείσαι μόνο από τον αριθμό των βημάτων που κάνεις, αλλά και από το πόσα βήματα έκαναν οι υπόλοιποι.»
Καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία «επικίνδυνο και αντικοινωνικό ελιτισμό», συμπλήρωσε για τη σχέση ορισμένων στελεχών της με την ακροδεξιά:
«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς είναι ένα κόμμα εντός του δημοκρατικού τόξου. Αλλά υπάρχουν στελέχη της που προέρχονται από την ακραία δεξιά και διατυπώνουν ακραίες απόψεις. Αυτά έχουν ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς, την οποία νομιμοποιούν.»
«Αδιανόητη τρομοκρατία στα ελληνοτουρκικά»
Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ότι σε περίπτωση ακυβερνησίας οι Τούρκοι «θα κάνουν ντου», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη στάση αυτή εθνικά επικίνδυνη:
«Δεν μπορεί να λες και “ήρεμα νερά” και ότι θα κάνουν “ντου” οι Τούρκοι. Είναι σαν να παραδέχεται πως έλεγες ψέματα τόσο καιρό για τα “ήρεμα νερά”. Αυτό συνιστά μία αδιανόητη τρομοκρατία, η οποία φτάνει να είναι εθνικά επικίνδυνη.»
«Περιμένω τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Δένδια να έρθουν να μας ενημερώσουν για τον εθνικό κίνδυνο που λέει η κυβέρνηση ότι απειλεί τη χώρα. Και το 1989-90 υπήρξε ακυβερνησία για ένα διάστημα. Είχαμε κάποια επίθεση από την Τουρκία; Η πατρίδα είναι πάνω από τον κ. Μητσοτάκη. Είναι πάνω από όλα.»
Το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον μοναδικό εναλλακτικό προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της ΔΕΘ παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τετραετίας:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και πολιτικό προσωπικό και είναι έτοιμο να κυβερνήσει αύριο το πρωί, μέσα από οργανωμένη δουλειά και χωρίς κρυφή ατζέντα. Ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, οικονομικής ανόρθωσης, ισχυρού κοινωνικού κράτους, ισχυρών θεσμών και δημοκρατίας. Αν ο πολίτης θέλει να έχουμε όχι απλά αλλαγή φρουράς, αλλά αλλαγή πολιτικής, μία λύση έχει: το ΠΑΣΟΚ.»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...