Τελευταία νέα
Γενέθλια και ορκωμοσία σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για Μπρατάκο – Παπασταύρου: Και αυτή η κρίση αγγίζει ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου Μετά την πρόταση δυσπιστίας το Μαξίμου ψάχνει τους αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου: Επικρατέστεροι Μυλωνάκης και Παπαθάνασης Σ. Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, ανιστόρητος ο Κασσελάκης Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση – Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση» Αμόκ Μητσοτάκη με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτικών αρχηγών, κομμάτων, Συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών! Διολίσθηση σε άκρατη συνωμοσιολογία και ούτε μια κουβέντα συνριβής για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη Κ.Μητσοτάκης vs Β.Μαρινάκη-«Δεν συγκυβερνώ παράκεντρα-Να εμφανιστεί πολιτικά και να κριθεί» Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ Σόου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – Επέμεινε να βλέπει «συμφέροντα» πίσω από την αντιπολίτευση, χωρίς να πει λέξη για τις παραιτήσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» το πιο σύντομο ανέκδοτο Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι»

Τώρα είναι η ώρα να διαλέξουμε πλευρά|Του Γιαννάκη Γαβριήλ

Μάιος 21,2021

Πίσω στα βουλευτικά έδρανα ο Γιαννάκης Γαβριήλ

Κάθε εκλογική αναμέτρηση καταγράφεται στην Ιστορία ως η δυσκολότερη. Οι φετινές βουλευτικές εκλογές διεξάγονται εν μέσω πανδημίας, υγειονομικής και οικονομικής αβεβαιότητας, εν μέσω διαφθοράς, σκανδάλων, φθοράς των θεσμών και των αξιών, εν μέσω διαδηλώσεων, καταστολής και βίας. Η κρισιμότερη καμπή της κυπριακής Ιστορίας καταγράφεται σήμερα, τώρα, στους δρόμους, στους αγώνες και στις ταξικές μάχες. Τώρα είναι που πρέπει όλοι να πάρουν θέση, να διαλέξουν πλευρά, για να έχουν δικαίωμα αλλά και άποψη μετά.

Και σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ και κάθε προοδευτικά σκεπτόμενος πολίτης έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο ως προς το ποιους θα εκλέξει και θα στείλει στα έδρανα της Βουλής, ώστε να ψηφίζουν και να αποφασίζουν για το μέλλον του.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δίνουμε σθεναρά το «παρών» μας. Ψηφίζουμε ΑΚΕΛ. Γιατί ΑΚΕΛ; Γιατί η παγκόσμια Ιστορία έχει καταδείξει πως όλες οι κοινωνικές επιτυχίες και διεκδικήσεις προέρχονται μέσα από τους αγώνες και την πάλη των αριστερών κινημάτων. Η διεκδίκηση της 8ωρης εργασίας, το δικαίωμα στην ασφάλιση, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, οι κατακτήσεις σε μαθητικό και φοιτητικό επίπεδο, τα δικαιώματα στην Παιδεία και στην Υγεία, είναι όλα κατακτήσεις της Αριστεράς. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Αριστεράς σήμερα που οι καιροί είναι χαλεποί, που οι πολιτικές της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ καταστέλλουν όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Μόνο με μια δυνατή Aριστερά στη Βουλή, που θα μπορεί μέσα από την πλειοψηφία των ψήφων να χαράξει πολιτική, ο λαός του τόπου θα βγει νικητής.

Άρα, ο ρόλος της Αριστεράς ήταν και θα είναι πάντα βαρυσήμαντος για την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, για τη διασφάλιση των ελευθεριών του λαού, για την κοινωνική ισονομία και ισοτιμία για δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Γιατί μόνο μέσα από την επαναστατική ψήφο μας θα φέρουμε την αλλαγή στη Βουλή και στην κοινωνία.

Η κρισιμότερη καμπή της κυπριακής Ιστορίας καταγράφεται σήμερα, τώρα, στους δρόμους, στους αγώνες και στις ταξικές μάχες.

Τώρα είναι που πρέπει όλοι να πάρουν θέση, να διαλέξουν πλευρά.

Τώρα είναι που πρέπει να υπάρξει κάθαρση.

Τώρα είναι που πρέπει η κοινωνία να λυτρωθεί από το σάπιο, το διεφθαρμένο, το κάλπικο.

Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο πολιτικό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανένα. Αρκετά ανεχτήκαμε τις πολιτικές τους.

Στις 30 Μαΐου απαντούμε δυναμικότερα και μαζικότερα από κάθε άλλη φορά.

  • Υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου, ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Διαβάστε επίσης...