Τελευταία νέα
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αγαθονήσι: Η απρόσμενη στάση στο σπίτι της 102χρονης Μαρουδιώς Κανέλλη Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς ξέσπασε η ένταση – Η μεταγωγή Τούρκου και η φωτιά στα κελιά  Ο Νατσιός διαψεύδει τα σενάρια περί διάσπασης της Νίκης ΠΑΣΟΚ: Τώρα η ΕΛΑΣ υμνεί και την εκπαιδευτική πολιτική Μητσοτάκη Νέα αιχμηρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΕΛ.Α.Σ.: Ο κ. Τσίπρας κάνει rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα Τα χρυσά σπιτάκια της ανακύκλωσης: Ποιοι γνώριζαν και ποιοι σιωπούσαν; – Ποια είναι η συστημική τράπεζα που έδωσε τα δάνεια; ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Τσίπρα: «Rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα» – Νέα σύγκρουση για τη χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ ΕΟΔΥ για λαγοκέφαλο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε – Οι κίνδυνοι από δηλητηρίαση και δαγκώματα Οργισμένη αντίδραση φον ντερ Λάιεν: «Οι εικόνες που έρχονται από τη Θέουτα είναι απαράδεκτες» Επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη για τα φιλοδωρήματα: «Παρουσιάζει ως παροχή τη διόρθωση ενός δικού του λάθους» Ν.Δ.: αποσυναρμολόγηση της μηχανής εν λειτουργία Ολιγωρία και ανευθυνότητα
Thefaq.gr

Τώρα θυμήθηκε ο Μητσοτάκης να καλέσει τον Δούκα – Τόσο καιρό τον υπονομεύει

Στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν η προετοιμασία της Αθήνας για την ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2027 και τα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με επίκεντρο την προετοιμασία της Αθήνας ενόψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2027, αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους κατοίκους της πρωτεύουσας, συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θεσμικής συνεργασίας, με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν τη σημασία του συντονισμού ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι τόσο η προώθηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων για την πόλη όσο και η αντιμετώπιση προβλημάτων που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων.
Στην έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προετοιμασία της πρωτεύουσας για την ευρωπαϊκή προεδρία, αλλά και στις ευρύτερες ανάγκες του Δήμου Αθηναίων, από ζητήματα καθαριότητας έως τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές προκλήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καλώς ήρθες δήμαρχε, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε λίγο ζητήματα, καταλαβαίνω, που αφορούν και την προετοιμασία της πόλης ενόψει της ευρωπαϊκής προεδρίας, η οποία ως γνωστόν ξεκινά 1η Ιουλίου του 2027. Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε, νομίζω, την πόλη στα καλύτερά της αλλά να συζητήσουμε και γενικά ζητήματα τα οποία αφορούν τον Δήμο -γι’ αυτό έχουμε τον αρμόδιο Υπουργό μαζί μας-, από τρέχοντα ζητήματα, όπως η καθαριότητα, μέχρι πιο μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις. Οπότε, πάντα είναι χαρά μου να σε συναντώ και είμαι στη διάθεσή σου».
Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με την Πολιτεία μπορεί να οδηγήσει σε παρεμβάσεις με άμεσο και ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Χάρης Δούκας: «Ευχαριστώ πάρα πολύ και νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε όλες αυτές τις υποδομές της πόλης που έχουν πολύ μεγάλη σημασία και χρειάζονται ενίσχυση, εκσυγχρονισμό. Νομίζω ότι μπορούμε, σε συνεργασία και με τον υπουργό, η πολιτεία συνολικά να προχωρήσει σε κάποιες δράσεις που θα προτείνω, που θα έχουν ένα άμεσο αποτέλεσμα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...